Zelje - Brassica oleracea L.
-
Hvala lepa Živa, no sem prav vesela, da ti je bil všeč okus.
rastlinjak je neogrevan.
Ja to je moje veselje, saj vem, da je mogoče za koga čudno, ker sem dala ponudbo, da prodajam sadike ampak saj sva govorili kako in kaj pa če lahko prijetno združim s koristnim je tud fajn.
Kako kaj tvoja njiva?_________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
rastlinjak je neogrevan.
Ja to je moje veselje, saj vem, da je mogoče za koga čudno, ker sem dala ponudbo, da prodajam sadike ampak saj sva govorili kako in kaj pa če lahko prijetno združim s koristnim je tud fajn.
Kako kaj tvoja njiva?_________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Na visoki gredi imam šest rastlin zgodnjega zelja, sadike sem kupila na tržnici. (Mimogrede, vsi tako vzgajate svoje lastne sadike iz semen, da mi bo še nerodno priznati, da jaz jih pa večino kupim
) Greda je na soncu cel dan, skoraj ravna, a v tej vročini in z minimalno dežja zadnje čase je precej suha zemlja. Tako ima zelje, ki je sajeno pod vrhom, malo ovenele liste na južni strani. Ko sem šla zalivat, v vročini, z vodo iz soda, po zemlji, sem bila "opozorjena", da zelja ni dobro "preveč zalivati", da rado gnije. Sedaj pa ne vem, ali to drži ali je vzrok v tem, da voda ne teče iz moje pipe ... Pa tudi sicer doslej zelja nisem gojila in ne vem, kako prenaša sušo.
![](https://lh6.googleusercontent.com/-IvPbJ54V4k8/U5L8VX_SN9I/AAAAAAAAIX0/0_FbnAHlzlk/s512/2014-06-04%252019.14.24.jpg)
Za povrh se mi pa še ena miš pase po visoki gredi. No, lahko da jih je tudi več
Takole luknjo mi je skopala pod zeljem.
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
![](https://lh6.googleusercontent.com/-IvPbJ54V4k8/U5L8VX_SN9I/AAAAAAAAIX0/0_FbnAHlzlk/s512/2014-06-04%252019.14.24.jpg)
Za povrh se mi pa še ena miš pase po visoki gredi. No, lahko da jih je tudi več
![Sad](images/smiles/icon_sad.gif)
![](https://lh6.googleusercontent.com/-Gwgx56mDnAY/U5L8VDgPkiI/AAAAAAAAIX4/v7NQUFxUQfA/s512/2014-06-04%252019.14.50.jpg)
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
lpmami, od mojih voluharjev prenašam pozdrave še tvojemu. Na vrtu si priča pestrosti življenja zemeljskega. Juhej in kaj kmalu še en juhej za nove in mlade "dušice". Govorim o tvojem pet zvezdičnem hotelu "ozeljena visoka greda".
Po mojem mnenju zelje nebi smelo gniti če ga zalivaš. (občasno, toliko da se ne posuši) Druga zgodba je, če raste v "moči".
Verjetno bi glave zaradi suše znale biti precej lesene in trpke, zato bi mu kar namenil tisto kanto vode. Po logičnem razmišljanju se bo visoka greda v tem letu šele "vzpostavila", naslednja leta pa utegne tudi glede suše za odtenek bolje funkcionirati.
Kar tako naprej (seveda s tržničnimi sadikami, če ne gre drugače)
Po mojem mnenju zelje nebi smelo gniti če ga zalivaš. (občasno, toliko da se ne posuši) Druga zgodba je, če raste v "moči".
Verjetno bi glave zaradi suše znale biti precej lesene in trpke, zato bi mu kar namenil tisto kanto vode. Po logičnem razmišljanju se bo visoka greda v tem letu šele "vzpostavila", naslednja leta pa utegne tudi glede suše za odtenek bolje funkcionirati.
Kar tako naprej (seveda s tržničnimi sadikami, če ne gre drugače)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Na, Juglans, lepo si me potolažil
Kaj pa zdaj? Kako naj ga preganjam / preženem? Ampak od tam vodi tudi kar izhojena potka po površini zemlje, lepo skrita pod košatimi listi zelja, korenja, ognjiča, ... tako da je nisem takoj opazila. In vodi v drugo, manjšo, ožjo luknjo. In tam okoli so kompostniki, malo šare, veje, ... Večkrat vidim kakšno miško, pa sem mislila, da je to njeno delo. Škode zaenkrat nisem opazila druge kot eno oglodano rdečo redkvico, pa če se bo to spodjedeno zelje posušilo..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
![Sad](images/smiles/icon_sad.gif)
Kaj pa zdaj? Kako naj ga preganjam / preženem? Ampak od tam vodi tudi kar izhojena potka po površini zemlje, lepo skrita pod košatimi listi zelja, korenja, ognjiča, ... tako da je nisem takoj opazila. In vodi v drugo, manjšo, ožjo luknjo. In tam okoli so kompostniki, malo šare, veje, ... Večkrat vidim kakšno miško, pa sem mislila, da je to njeno delo. Škode zaenkrat nisem opazila druge kot eno oglodano rdečo redkvico, pa če se bo to spodjedeno zelje posušilo..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
Ipmami, verjetno imaš na obisku le miško, če bi bil voluhar, bi na tvoji gredi že padalo. No, miška ti večje škode kot kak obgrizen list ne bo naredila, drugo pa je vprašanje prenosa kakih mišjih bolezni? Sicer pa smo nanje verjetno že tako imuni, ker smo v stalnem stiku z rastlinami, te pa z razno golaznijo, ki se plazi okoli njih.
Mišnica ne pride v poštev?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Mišnica ne pride v poštev?_________________Živeti na podeželju je najlepše!