Ja, lepo se prebujajo. Naj se ti čim več prime! Jaz sem tudi raznorazne štible potaknil... pa da vidimo kakšne se najbolje primejo. Pred kakšnim mesecem sem eno obrezoval in sem kar okoli nje napikal obrezano... nekaj pa ja bo. Tisti na gredah se od jeseni se dobro držijo, bomo videli poleti. Pa jutri bom šel spet malo potikat...
crtj, ne bi ti rada jemala veselja, ampak: tole, kar sedaj poganja, je iz sokov potaknjencev samih, zato tudi prednjačijo debelejši. Ali so se tudi ukoreninili, se bo pokazalo šele junija. S pomočjo korenin bodo pomladni poganjki nadaljevali z rastjo, če korenin ne bo, bodo oveneli in odpadli.
Pri meni oljčice cvetijo, pravzaprav so že odcvetele, tudi čebel je bilo veliko, le ne vem če bo kaj gor, kot do zdaj že nekaj let. Je težava morda v rastišču, sem na kamnu in zgledajo blede, kot še tudi nekaj drugih rastlin. Špricala sem jih z Protifert železo, pa ni nič bolje. Kaj svetujete, morda ni vzrok pomanjkanje železa, je kaj drugega?
Tudi pri nas so večinoma v finalu, zdi pa se mi, kot da se bo letos za spremembo odprla tudi russian olive / ozkolistna in to šele zdaj, ko ostale (umbellata, multiflora) zaključujejo.
Čebele so se kasneje odločile, da saj to ni tako slaba roba. Vendar je zdaj začela akacija / robinija, kar precej relativizira vse ostalo.