Stran 3 od 5

Objavljeno: Sr Feb 12, 2014 4:26 pm
Napisal/-a brbr
AA, super, da ga imaš tudi ti. Torej se za to sorto ni za bat, da bi se izgubila. A zrnja pa nisi nič probala skuhat in pojest?

Med imeni je že Črni Cipro (tako mu pravijo na Postojnskem koncu), pa bom dodala še Cipro, čeprav ima uraden Cipro temne črte na svetlorjavorumeni podlagi._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Če Feb 13, 2014 11:22 am
Napisal/-a živa
Brbr, meni je ena sorodnica podarila 1 kg mix fižola za kuhanje. Ta se mi zdi dobrega okusa.

seveda se po mojem mnenju nič ne more primerjati s sivčkom, ampak to je pa že druga zgodba._________________Lp, Živa

Objavljeno: So Maj 03, 2014 5:59 pm
Napisal/-a bobolino
kje pa prodaja ta goapa Justika?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë

Objavljeno: So Maj 03, 2014 6:42 pm
Napisal/-a brbr
Bobolino, ti pošljem kontakt na ZS._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Po Maj 05, 2014 1:26 am
Napisal/-a Tagetes
Škoda, da so zadnja leta take suše, da sem nad preklarji obupala, nekoč je bil to moj naljubši fižol. Vsestranski!

Objavljeno: Po Maj 05, 2014 11:22 am
Napisal/-a brbr
Tagetes, ne smemo obupati. Drugače bodo izgubjeni za vedno Crying or Very sad_________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Po Maj 05, 2014 12:32 pm
Napisal/-a Tiana
Citiram:
kje pa prodaja ta goapa Justika?


Bobolino, iz Žalca je gospa Justika. Če te zanima njen kontakt ali rabiš pomoč glede kontakta mi piši ZS.

Objavljeno: Po Maj 05, 2014 12:33 pm
Napisal/-a Tiana
Prepozno opazila, da je že brbr posredoval/a.

Objavljeno: Če Okt 02, 2014 5:51 pm
Napisal/-a brbr
Letos sem pridelala toliko Piskrčkov, da smo lahko nekaj zrnja že žrtvovali v "znanstvene namene". Z rezultati smo vsi poizkuševalci nadvse zadovoljni; se hitro skuha, ne razpade, lupina se čuti, vendar ni moteča, meso ima podobno teksturo kot kuhan kostanj. Ker sem nameravala narediti fižolov gpolaž, me se sprva malo zaskrbel izgled, ker kuhan nima tiste značilne rjave barve latere smo navajeni pri fižolih, ki se ponavadi znajdejo v naših loncih. Vendar je bila skrb odveč... Vsekakor je to fižol,. ki ga bomo še imeli na naši mizi. Na začetek bom dodala fotografiji kuhanih fižolov._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Po Nov 03, 2014 11:05 am
Napisal/-a živa
Moj fižol pa ima različne stroke: eni so ploščati, drugi ozki, fižol pa enak Confused
Pojma nimam, v čem je razlika. Ima pa 4, včasih 5 zrn v stroku. Letos ga še ne bomo jedli, morda naslednje leto._________________Lp, Živa