Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol Snow cap

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Dobro lpmami, zabeleženo. Priznam, da sem te spregledala.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

cinija1 je napisal/a:
...Pridelek je bil tak, da bom imela za sebe za 13 prekl, za sestro 11 prekl, sinoči sem ga eno pest namočila, danes skuhala in povem, da drugo let sadim samo Snow Cup....

Cinija1 po koliko zrn pa običajno posadiš ob eno prekljo ?
Tale pridelek je bil fantastičen - res.
cinija1

Orhy jaz običajno sadim na vsako stran prekle 3-4 zrne. Tega bom posadila po 3 na vsako stran prekle. Povejte kako ve sadite
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Jaz sadim tako, kot je sadila moja mama - 3 x po 5 zrn ob vsaki preklji. Je to preveč ?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz naredim tri jamice, v vsako dam 3 fižolčke -se pravi 9zrn na preklo. Sem pa že razmišljala, da bi sadila po 2 zrni na jamico, torej 6 fižolov na preklo._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Se mi zdi, da je to precej odvisno od višine in debeline palic in od raščavosti sorte fižola. Vsaj, kolikor se spomnim, so pri nas to imeli v oziru.
brbr

Cinija 1 Zdaj, ko sem se končno prebila skozi stanje fižolovih semen, z veseljem ugotavljam, da imam Snow Cap -a dovolj, tako se ti najlešpe zahvaljujem za dobro voljo.

če bo sila, lahko še jaz oddam kakšno zrno, da se bo malo razširil po Gartlcu._________________naredimo svet lepši
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Če se bi našlo kako zrno se toplo priporočam.
cinija1

pep pošlji mi naslov. Namesto brbr, ga pošljem tebi
brbr

Pep, kot rečeno, če ne bo Cinija1 uspela zadovoljiti vse potreb, ga dobiš pri meni._________________naredimo svet lepši
Odgovori