Stran 3 od 3

Objavljeno: Pe Jun 03, 2022 8:51 pm
Napisal/-a Melona
Evo, 4. bo moja.

Objavljeno: So Jun 04, 2022 4:27 pm
Napisal/-a brbr
Jaz uporabljam 3.varianto. Ob uporabi suhe liste med dlanmi zmanem nad loncem ali pa jih dodam kar cele. Mislim, da se tako ohrani več snovi.
Tudi z drugimi začimbami ravnam enako - zmanem tik pred uporabo._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Maj 23, 2023 5:01 pm
Napisal/-a brbr
Danes sem pobrala nekaj luštreka za posušit.
Me zanima, kako ga vi pobirate? Odrežete cela stebla in kakšnega pustite ali s stebel režete posamezne lističe in vrhove pustite?_________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Maj 23, 2023 6:01 pm
Napisal/-a muha
Porežem stebla do tal, za sušenje potrgam le listke. Saj najbrž bi bila za juho uporabna tudi stebla - ali pač ne? Ta bi raje zamrznila.

Pa previdno pri uporabi, ima lahko tudi nezaželene stranske učinke. Wink Laughing Laughing

Objavljeno: To Maj 23, 2023 6:07 pm
Napisal/-a brbr
Hvala. ali porežeš vso rastlino ali v sredi pustiš kakšno steblo?_________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Maj 23, 2023 6:16 pm
Napisal/-a metuljc
Pusti ka stebel.
Tudi jaz bi stebla zamrznila. Posušena pa morda za v začimbno mešanico, zmleta, a nujno po dolgem razrezana pred sušenjem.

Objavljeno: To Maj 23, 2023 7:30 pm
Napisal/-a muha
brbr: vedno pustim 2 - 3 stebla. Razen takrat, ko so listi načeti zaradi obiska zelenine muhe (Euleia heraclei L.) V takem primeru porežem vse do tal.

Objavljeno: To Maj 23, 2023 8:21 pm
Napisal/-a brbr
Saj se mi je zdelo, da ni dobro vse posekati. Je treba nekaj pustiti rastlini, da ne obupa...
Stebla sem narezala na majhne kolobarje, ki se zdaj sušijo na zraku. Tako pripravljam tudi steblno zeleno in se odlično obnese._________________naredimo svet lepši