papa se predstavi
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Lep rastlinjak, kar za fovšijo zganjat . Ko že juglans piše o nevarnostih, bom še jaz dodala: po prvem dežju si dobro oglej, če se kje na strehi ne bodo naredila jezera. En delček strehe se mi zdi sumljivo nagnjen k temu. Če se bodo, bo tam potrebna še ena vzdolžna prečka na strehi (pišem iz lastnih izkušenj) .
-
juglans po dve statične ojačitvi v obliki cevi še pridejo na vse tri notranje elemente v razmaku enega metra tako da .... ;) sneg pa tako veš kako je tist k ga je dal ga bo tud uzel
Sadik do včeraj nisem niti enkrat gnojil le dosipal sem mešanico substrata in zemlje včeraj pa sem prvič zalil z eno hudo medicino kot je reku mfranc to pa predvsem zaradi tega ker jih danes selim v rastlinjak in sem jim za popotnico privoščil malo priboljška. V temi paradižniki 2014 pa sem prilepil slikco cvetalovega gnojila ki se rastopi v vodi in se zaliva koreninam in je po besedah strokovnjaka nalašč za podtaknjence. Za oporo paradižnikom pa bom kombiniral pol pol - bambus in vrvice in tako bom za drugo leto vedel kaj je bolše.
Eh muha saj ni kaj preveč hvalit lahko pa ti zaupam, da ni prav nobenih luž na strehi po včerajšnjem celonočnem nalivanju. Je pa res, da imamo s temi doma narejenimi rastlinjaki bogate izkušnje saj je to delo naših rok in jih stoji že kar nekaj v bližnji in daljni okolici.
lp papa_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Sadik do včeraj nisem niti enkrat gnojil le dosipal sem mešanico substrata in zemlje včeraj pa sem prvič zalil z eno hudo medicino kot je reku mfranc to pa predvsem zaradi tega ker jih danes selim v rastlinjak in sem jim za popotnico privoščil malo priboljška. V temi paradižniki 2014 pa sem prilepil slikco cvetalovega gnojila ki se rastopi v vodi in se zaliva koreninam in je po besedah strokovnjaka nalašč za podtaknjence. Za oporo paradižnikom pa bom kombiniral pol pol - bambus in vrvice in tako bom za drugo leto vedel kaj je bolše.
Eh muha saj ni kaj preveč hvalit lahko pa ti zaupam, da ni prav nobenih luž na strehi po včerajšnjem celonočnem nalivanju. Je pa res, da imamo s temi doma narejenimi rastlinjaki bogate izkušnje saj je to delo naših rok in jih stoji že kar nekaj v bližnji in daljni okolici.
lp papa_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
-
Izkušnje in praksa z več rastlinjaki v okolici torej. No, beseda ni bila konj.
Skratka, lepo je izdelan in tudi postavljen.
Ja, sem kasneje opazil tvoj zapis o gnojilu.
Do predlanskega leta sem svoj paradižnik zalival z mineralnimi, vodotopnimi gnojili (podobna reč, kot si nabavil ti), lansko leto pa sem zaoral ledino in celo sezono zalival s prevrelkami. Moram povedati, da sem bil zelo zadovoljen in bom kar nadaljeval.
Lepo rihtaj.
Skratka, lepo je izdelan in tudi postavljen.
Ja, sem kasneje opazil tvoj zapis o gnojilu.
Do predlanskega leta sem svoj paradižnik zalival z mineralnimi, vodotopnimi gnojili (podobna reč, kot si nabavil ti), lansko leto pa sem zaoral ledino in celo sezono zalival s prevrelkami. Moram povedati, da sem bil zelo zadovoljen in bom kar nadaljeval.
Lepo rihtaj.
-
No pa mi je končno uspelo zasadit skoraj ves rastlinjak paradižniki, paprike, jajčevci, cvetača, brstični ohrovt, med vsak paradižnik na 30cm pa grmada solate, zelene in petršilja. Kapljično zalivanje dela k v filmu jutri pa dobim še balirno kocko pšenične slame s katero pokrijem tla in samo še čakamo in uživamo ob napredovanju bilk do končnega rezultata... res malo pozno pa vendar z namenom saj smo vedno imeli najlepši vrt, ko smo bili juluja na dopustu... letos bo pa vse malo pozneje k se vrnemo
Pa še nekaj! Komaj čakam januar in novo sezono, da popravim vse letošnje napače
Ko pridejo pa prvi pridelki pa spet prilepim kakšno slikco _________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Pa še nekaj! Komaj čakam januar in novo sezono, da popravim vse letošnje napače
Ko pridejo pa prvi pridelki pa spet prilepim kakšno slikco _________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
-
Lepo lepo!
Dodaj kapucinke in nizke žametnice za zdravje in pripravo prevrelk za zalivanje.
Pod paradižnik posej peteršilj,baziliko.nekje najdi prostor za kamilice in žajbelj ,katerega prav tako dodajaš v prevrelke,hladne izvlečke ,čaje.
Glede na zemljo ,kolikor vidim, pa kar kliče po zastirki iz slame...
Ko sem sam po celem rastlinjaku dodal zastirko iz slame se vselijo marsikateri drobni prijatelji ki potrpežljivo čakajo na nepridiprave..
zemlja pod njo božanska in živa ter polna drobnega živeža..
To ne sme manjkati. Nazadnje urejal/a paprika 26 Maj 2014 16:32; skupaj popravljeno 1 krat
Dodaj kapucinke in nizke žametnice za zdravje in pripravo prevrelk za zalivanje.
Pod paradižnik posej peteršilj,baziliko.nekje najdi prostor za kamilice in žajbelj ,katerega prav tako dodajaš v prevrelke,hladne izvlečke ,čaje.
Glede na zemljo ,kolikor vidim, pa kar kliče po zastirki iz slame...
Ko sem sam po celem rastlinjaku dodal zastirko iz slame se vselijo marsikateri drobni prijatelji ki potrpežljivo čakajo na nepridiprave..
zemlja pod njo božanska in živa ter polna drobnega živeža..
To ne sme manjkati. Nazadnje urejal/a paprika 26 Maj 2014 16:32; skupaj popravljeno 1 krat
-
- Kraj: Rimske Toplice
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
lpmami je napisal/a: |
Paprika je napisal: "...posej eno vrsto sladke koruze naproti kumaram za CO2. ..." To mi je pa čisto neznano. Za kaj naj bi bila tu dobra koruza? |
Ah pardon sem zamenjal fižol za koruzo in za dušik
http://rastline.mojforum.si/rastline-about3798.html
100 krat pardon:)
glej tri sestre linkNazadnje urejal/a paprika 26 Maj 2014 16:28; skupaj popravljeno 1 krat