Artemisia dracunculus - pehtran
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
robert je napisal/a: |
Kako pehtran shraniti za zimo,ali ga lahko posušim ali pa ga narežem in ga lahko zamrznem kot npr.drobnjak.Hvala in Lp |
Pri nas ga oberemo, nato ga skupaj s sladkorjem (približno 1:1) zmiksamo v mikserju do srednje fine strukture. Shranjujemo ga v steklenih kozarcih na sobni temperaturi v omari. Najdlje je stal leto in pol, pa se ni pokvaril. Na ta način zelo dobro ohrani aromo in je super v različnih pecivih, mufinih, zeliščnih kruhih ...
Sedaj bo že pravi čas za prvo shranjevanje.
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
MARTINKA je napisal/a: |
.... v zamrzovalni skrinji - cele listke. Tik preden ga želim uporabiti, ga vzamem iz skrinje in še ledenega zdrobim med prsti. |
Mislim, da bo to rešitev. Da ga še zamrznjenega zdrobim, če ga ne zamrznem narezanega. Hvala, Martinka!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Prispevkov: 3116
- Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am
Jaz posmukam pehtran in dam v vrečko pa v zamrzovalnik.
Peteršilji potrgam lističe in isto naredim
Zeleno liste tudi natrgam in isto v vrečko. Ko je zmrznjeno vzamem vrečko ven in na hitro mučkam in se vse zdrobi na fino in nazaj v zamrzovalnik.
Samo drobnjak pač moram narezad čim bolj na drobno. Vse to imam kar v konkretnih vrečkah, ker tega ni pri meni nikoli preveč. Potem pa dam v plastične kozarce z navojnim pokrovom, tako da mi je lažje pri uporabi.
Tako delam jaz že vrsto let in ta način mi je najenostavnejši. Ko je kozarec prazen pa dofilam iz vrečke.
lp kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Peteršilji potrgam lističe in isto naredim
Zeleno liste tudi natrgam in isto v vrečko. Ko je zmrznjeno vzamem vrečko ven in na hitro mučkam in se vse zdrobi na fino in nazaj v zamrzovalnik.
Samo drobnjak pač moram narezad čim bolj na drobno. Vse to imam kar v konkretnih vrečkah, ker tega ni pri meni nikoli preveč. Potem pa dam v plastične kozarce z navojnim pokrovom, tako da mi je lažje pri uporabi.
Tako delam jaz že vrsto let in ta način mi je najenostavnejši. Ko je kozarec prazen pa dofilam iz vrečke.
lp kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...