Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Regeneracija močno poškodovanih tal in nasad grmičevja

forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Juglans, kako izgleda zadeva? Smile Kaj si naredil? Smile
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Malce pozno odgovarjam.

Kako da izgleda, če sem kaj naredil? Nič posebnega, nič torej, ....... razen tega, da pokošeno puščam na tleh. Kontempliram. Trenutno lovim KLM-je in bi potem malce "po stvarniško" impliciral življenje na površino.

Zmenjen sem za prikolico gnoja, bi ga predelal v Živ kompost in bil nato radodaren.

"Teptalnik trave" me muči. Mi nebi bilo treba razmišljati kako z ostanki trave, ki bašejo kosilnico. Skratka, na nek način bi poizkušal biti čim manj invaziven (košnja, dodatno vnašanje gnoja ...) Vsaj na travnatem delu bi nekako poizkušal tako filozofirati in v končnem stanju z navdušenjem opazovati odzivanje.

Me pa s takšno smerjo skrbi sledeč pojav, ki bo nedvomno neizbežen.

Ne odstranjeno zelenje --> oživljena zemlja --> rahel zgornji sloj zemlje --> bogato rastlinje --> ugodno okolje za voluharja. E, voluharja pa nebi imel.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Pri meni je tako, da se kosi samo enkrat letno, zadnjih 10 let, in kar pokosim, ponavadi ostane na tleh, ker se mi ne da pobrat. Zdi se mi, da je zemlja kar dobra.
Zato bi ti mogoče priporočal to, da pokosiš, pa pustiš.
Sem pa želel dati še eno idejo. Če dobiš kje gnoj, magar svež, ga razporediš, jaz bi dal recimo 20 cm na debelo.
Potem bi pokril, pa dodal deževnike. Ali pa sami pridejo. Pokriti zaradi deževnikov.
Mislim da ko bi prišli deževniki, bi začeli mešat med seboj zemljo.
To z gnojem bi bilo za narest, tam kjer boš imel jagodičevje.
Drugače pa samo rastline enoletnice z globokimi koreninami, pa posekat ko zrastejo.

Sicer odvisno od situacije, ampak kokoši delajo ravno to, rahljajo zgornjo plast. Na dosti velikem izpustu seveda.

LP

Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Aja, pa seveda to z gnojem in zastiranjem počasi. Začni tam kjer boš sadil grmovje, potem pa kolikor imaš materiala nalagaš drugam.

Pa če boš po 1m2 pokrival, pa bo dovolj Very Happy_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori