jejhata, kakšne zmešnjave . Meni je čisto vseeno ali je kaša ali kasha, glavno da je dobro in lepo diši Se mi ne zdi čisto nič podobna sliki iz pdf linka na prvi strani, nič ni purple, torej ji bomo rekli xy bazil.
Spomladi sem precej iskala sveto baziliko, sedaj sem jo kupila - za njo mi pa ne bo vseeno, če ne bi ustrezala svojemu imenu
jejhata, kakšne zmešnjave . Meni je čisto vseeno ali je kaša ali kasha, glavno da je dobro in lepo diši Se mi ne zdi čisto nič podobna sliki iz pdf linka na prvi strani, nič ni purple, torej ji bomo rekli xy bazil.
Spomladi sem precej iskala sveto baziliko, sedaj sem jo kupila - za njo mi pa ne bo vseeno, če ne bi ustrezala svojemu imenu
meni "svetnica" nikakor ni hotela kaliti, pa je bilo seme videti in pakirano zelo profi. Ostale bazilike so kalile zelo lepo.
Skratka, letošnje leto ni bilo usmiljenja. ....... morebiti pa naslednje leto
juglans, mislim, da imam zeleno. Me mika, da bi 3 semenčka že sedaj dala v zemljo zunaj in 3 notri .... ali bi raje čakala na pomlad?.... dileme, dileme
kate, tule samo hitra informacija, ker se bo s svetnico treba "pobrati" v svojo temo . Je Ocimum tenuiflorum ali Holy basil ali Tulsi. Svojo temo si zasluži nekje med začimbo in zeliščem razen če že kje obstaja njen naslov pa ga jaz nisem našla
V olje najraje dam LE posmukana socvetja, odcvetele dele, cvetoče in popk,e seveda.
figula je napisal/a:
Ruby, lahko si narediš tudi zeliščno sol. Jaz kupim debelo morsko sol in nekaj limet. V mikser daš sol, sok limet in baziliko (liste, cvet) in zmiksaš.
Metuljc in figula, nisem se vama še utegnila zahvaliti za nasvete; vsekakor bom poskusila oboje. Pravzaprav bo to očitno potrebno narediti že ta konec tedna, ker mi je ravno danes ponoči mraz uničil navadno baziliko...
Svetnica še nima svoje teme, zato bom tukaj še malo nasmetila: sem zafrknila in kupila Tajsko baziliko, ki pa ni tudi sveta. Ste me navdušili s to idejo, potem sem pa v trgovini pozabila, kako se že imenuje. Ker latinskega imena ni na vrečki, me prav zanima, kaj sem pravzaprav kupila. Ali jo lahko sejem že sedaj?
kate, jaz sem letos tudi kupila tajsko baziliko (upam, da je bilo tokrat pravo seme v vrečki ) pa nisem bila z njeno rastjo nič zadovoljna. Imela je lep vonj - ampak je po cca 10 cm rasti postala črna v liste in stebla. Tudi tista, ki je bila v loncu in je ni pral letošnji neskončni dež. Sploh ni prišla do cvetenja. S to baziliko sem jaz zaključila sodelovanje .
Se je izkazalo, da imam Blue spice , sem izredno zadovoljna z njo imam tudi seme in ti ga lahko malo pošljem. Moja mama jo je od vseh mojih letošnjih "novotarij" najbolj sprejela - noče več jesti solate, če v njej ni nekaj listkov te bazilike
Vsepovsod piše, da se lahko bazilike gojijo tudi notri, zato nikar ne brzdaj svojega navdušenja in reskiraj nekaj semen. Aja, bazilika kali na svetlobi - ne je pregloboko zakopat.