Bazilika Blue Spice

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

metuljc je napisal/a:
jaz se pa ne strinjam, da sta na semenih Royal Seeds in na fotki enaki baziliki.

Ja, tudi zato sem mnenja, da Figula razčisti z dobavitelji v kateri točki se je zgodilo kar se je Rolling Eyes .

Saj so "kao" tudi limonske z temnimi cvetovi; tule http://ramonasbasilgarden.com/basil-list/ govorijo o African Blue Lemon Basil Rolling Eyes

Figula, pot pod noge, pa na splet raziskati kaj imaš Wink .

Sam se trenutno ukvarjam z "koščkom" Evil or Very Mad zmešnjave s čiliji; kaj je treba vse prebrskati, da prideš naprej Cool Laughing . Ali pa ne prideš ... Confused

Sicer pa, če imaš slučajno baziliko Blue Spice, je res zelo priznana in aromatična Rolling Eyes

LP_________________mfranc
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

jejhata, kakšne zmešnjave Laughing . Meni je čisto vseeno ali je kaša ali kasha, glavno da je dobro in lepo diši heheh
Se mi ne zdi čisto nič podobna sliki iz pdf linka na prvi strani, nič ni purple, torej ji bomo rekli xy bazil.

Spomladi sem precej iskala sveto baziliko, sedaj sem jo kupila - za njo mi pa ne bo vseeno, če ne bi ustrezala svojemu imenu Mad
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

figula je napisal/a:
jejhata, kakšne zmešnjave Laughing . Meni je čisto vseeno ali je kaša ali kasha, glavno da je dobro in lepo diši heheh
Se mi ne zdi čisto nič podobna sliki iz pdf linka na prvi strani, nič ni purple, torej ji bomo rekli xy bazil.

Spomladi sem precej iskala sveto baziliko, sedaj sem jo kupila - za njo mi pa ne bo vseeno, če ne bi ustrezala svojemu imenu Mad

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad meni "svetnica" nikakor ni hotela kaliti, pa je bilo seme videti in pakirano zelo profi. Ostale bazilike so kalile zelo lepo.

Skratka, letošnje leto ni bilo usmiljenja. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ....... morebiti pa naslednje leto Question

Upam, da bo tebi bolj naklonjena.

Imaš rdečo ali zeleno?
figula

juglans, mislim, da imam zeleno. Me mika, da bi 3 semenčka že sedaj dala v zemljo zunaj in 3 notri .... ali bi raje čakala na pomlad?.... dileme, dileme Confused Laughing
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

... potem imava oba enako.

Če imaš semen več pa poizkusi. Držim pesti. Smile
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Zdaj ste me pa zintrigiral s tole svetnico. Kakšno je njeno latinsko ime in zakaj je tako "posebna"?
figula

kate, tule samo hitra informacija, ker se bo s svetnico treba "pobrati" v svojo temo Smile.
Je Ocimum tenuiflorum ali Holy basil ali Tulsi. Svojo temo si zasluži nekje med začimbo in zeliščem razen če že kje obstaja njen naslov pa ga jaz nisem našla
Ruby

Odgovor Napisal/-a Ruby »

metuljc je napisal/a:
V olje najraje dam LE posmukana socvetja, odcvetele dele, cvetoče in popk,e seveda.

figula je napisal/a:
Ruby, lahko si narediš tudi zeliščno sol. Jaz kupim debelo morsko sol in nekaj limet. V mikser daš sol, sok limet in baziliko (liste, cvet) in zmiksaš.

Metuljc in figula, nisem se vama še utegnila zahvaliti za nasvete; vsekakor bom poskusila oboje. Pravzaprav bo to očitno potrebno narediti že ta konec tedna, ker mi je ravno danes ponoči mraz uničil navadno baziliko...
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Svetnica še nima svoje teme, zato bom tukaj še malo nasmetila: sem zafrknila in kupila Tajsko baziliko, ki pa ni tudi sveta. Sad Ste me navdušili s to idejo, potem sem pa v trgovini pozabila, kako se že imenuje.
Ker latinskega imena ni na vrečki, me prav zanima, kaj sem pravzaprav kupila. Embarassed
Ali jo lahko sejem že sedaj?
figula

kate, jaz sem letos tudi kupila tajsko baziliko (upam, da je bilo tokrat pravo seme v vrečki bhuahahaha ) pa nisem bila z njeno rastjo nič zadovoljna.
Imela je lep vonj - ampak je po cca 10 cm rasti postala črna v liste in stebla. Tudi tista, ki je bila v loncu in je ni pral letošnji neskončni dež. Sploh ni prišla do cvetenja. S to baziliko sem jaz zaključila sodelovanje Wink .

Se je izkazalo, da imam Blue spice bhuahahaha, sem izredno zadovoljna z njo Smile imam tudi seme in ti ga lahko malo pošljem. Moja mama jo je od vseh mojih letošnjih "novotarij" najbolj sprejela - noče več jesti solate, če v njej ni nekaj listkov te bazilike Confused Laughing

Vsepovsod piše, da se lahko bazilike gojijo tudi notri, zato nikar ne brzdaj svojega navdušenja in reskiraj nekaj semen. Aja, bazilika kali na svetlobi - ne je pregloboko zakopat.
Odgovori