CalPhos - kalcijev fosftat
-
-
Tu je original navodilo: http://theunconventionalfarmer.com/recipes/calphos/
Pražene lupine (1 del) mešamo s 5% kisom (5 delov). Zaprto flaško pustimo 20 dni, občaso premešamo na koncu precedimo in močno razredčen ekstrakt (mislim da 15ml na 4,5 lit) uporabimo za pršenje po listih za cvetenje, za ojačanje rastline, za foliarno škropljenje paradižnikov pri pomanjkanju kalcija (ko rata spodaj črn). Pa še za dodatek k hrani breje živali...
vse piše na začetku teme
Preostale lupine lahko daš v organko, v kompost v zemljo (kjer boš sadil ne prej kot čez 3 tedne),...
Pražene lupine (1 del) mešamo s 5% kisom (5 delov). Zaprto flaško pustimo 20 dni, občaso premešamo na koncu precedimo in močno razredčen ekstrakt (mislim da 15ml na 4,5 lit) uporabimo za pršenje po listih za cvetenje, za ojačanje rastline, za foliarno škropljenje paradižnikov pri pomanjkanju kalcija (ko rata spodaj črn). Pa še za dodatek k hrani breje živali...
vse piše na začetku teme
Preostale lupine lahko daš v organko, v kompost v zemljo (kjer boš sadil ne prej kot čez 3 tedne),...
-
Morda kdo ve kako pogosto naj bi se špricalo po listih, in koliko tudi zalivalo s tem pripravkom? Med navodili nikjer ne najdem te informacije.
Sem pregledal tudi več tujih strani in celo youtube in opazil, da omenjajo mešanico 1 jedilno žlico (15ml) v 1 galono vode (ameriška galona znaša 3,7 L in ne 4,5 L ki je pa imperialna mera in tudi omenjena količina v našem receptu).
Glede na to, da receptura verjetno prihaja iz ZDA, bi rekel, da govorijo o ameriški galoni, to je 3,7 L.
Sem pregledal tudi več tujih strani in celo youtube in opazil, da omenjajo mešanico 1 jedilno žlico (15ml) v 1 galono vode (ameriška galona znaša 3,7 L in ne 4,5 L ki je pa imperialna mera in tudi omenjena količina v našem receptu).
Glede na to, da receptura verjetno prihaja iz ZDA, bi rekel, da govorijo o ameriški galoni, to je 3,7 L.
-
-
Sem slučajno naletela na ta članek. Tu piše samo o čaju...postopek priprave je hitrejšii. Kaj pa učinkovitost?
https://www.explicit.si/magicni-caj-iz-jajcnih-lupin/
https://www.explicit.si/magicni-caj-iz-jajcnih-lupin/
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: CalPhos - kalcijev fosftat
Lpmami: po temle receptu si delala pripravek proti gnitju konic paradižnika, a ne? Zamikalo me je, da bi kar takoj pričela zbirati jajčne lupine .
Si jajčne lupine oprala? Koliko lupin si zbrala za pripravo? Pražila si jih verjetno kje zunaj, ker sicer menda med praženjem kar lepo odišavijo prostor.![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Si jajčne lupine oprala? Koliko lupin si zbrala za pripravo? Pražila si jih verjetno kje zunaj, ker sicer menda med praženjem kar lepo odišavijo prostor.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Muha, verjetno da sem pražila kar v stanovanju, v bloku, in zračila na prepih. Glede količin ne morem reči nič določenega. Sem delala na približno. Verjetno lupine od nekaj jajc, recimo od ene torte
Potem je bilo zanimivo opazovati mehurčke. Od začetka je bila reakcija precej živahna, potem pa dalj časa bolj umirjena.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Muha, priporočljivo je odstraniti notranjo kožico on jih oprati. Preprosto zato, da odstranimo tam prisotne beljakovine, ki ob praženju zagotovo prispevajo k odišavljenju.