Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bougainvillea glabra - bugenvilovka

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Seasmoon: prelepa!
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Mfranc, kar pogumno z bugenvilejo. Jaz imam z njo zelo malo dela. Spomladi jo malenkost porežem, ne veliko in dodam malo humusa. Imam jo na J strani. Zalivam jo po občutku. Ko vidim, da je zemlja suha, jo zalijem. In poleti razkošno cveti.
Life is like a game ... play it ...

Slika
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Seasmoon, Ljubljana še ni Primorska, kljub občasnim tropskim temperaturam Wink .
Ja, se jo da gojiti, zaenkrat je preveč dela; brez garancije za uspeh. Ob deževnih, mrzlih, mokrih poletjih, jo hitro mine veselje do cvetenja. In življenja Cool .

Jaz sem sicer bugice in dipladenije prezimoval na zaprti terasi; še kar uspešno. Samo ko so šle pozno spomladi ven, so prišle v neprijazno klimo.

Res pa je že kakšna vinogradniška lega, dolenjska ali kje drugje, že bistveno bolj prijazna.
Pred desetletjem sem tule objavil sliko gojiteljice iz Šentvida pri Stični. Res veliko bugenvilejo je imela v loncu, zunaj pod velikim sončnim balkonom, v bistvu loži.
Pozimi so iz nje naredili mumijo, tako na debelo so jo oblekli Wink .

Če bom našel sliko, jo objavim, tudi meni bo v veselje. Ti pa le nalimaj še kakšno sliko!_________________mfranc
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ja, Seasmoon, objavi še kakšno sliko.
Bugenvilejo, natančneje, bugenvilejico, sem imela dvakrat na balkonu v bloku. Cvetela mi je kar lepo, prehud zalogaj pa je bilo prezimovanje in na splošno pomanjkanje prostora.
Na sedanji, višji in hladnejši lokaciji, verjetno skoraj nima možnosti.
Na morje že leta ne hodim, tako si lahko le napasem oči na vaših slikah._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Ja, bugenvileja ne prenese nizkih temperatur. Res je, da pri nas ni takega strupenega mrazu kot pri vas. Ampak tudi pri nas gre pod 0. Prejšnjo zimo se je termometer spustil do -3 in, če ne bi jaz bugenvilejo pokrila s kopreno in pol jo še enkrat dodatno zaščitila tudi s penasto folijo, bi pomrznila. Moja bugenvileja ostane zunaj, ampak jo vedno zaščitim. In čez zimo podnevi, ko vidim, da termometer kaže okrog 10 stopinj, jo malo odkrijem, ker ona ima zelo rada svetlobo.

Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Res imaš lepotico. Hvala za slikce!
Kako visoka pa je?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Kakšna paša za oči!!! Hvala.
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Še moja
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

DavidJ: Kaaaj!? Ne boš rekel, da raste na prostem pod Kamniškim vrhom? Iz morja se Kamniškega vrha najbrž ne vidi, ali pač? Wink

Vsekakor je prekrasna.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

No, tole pa je pogled!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori