Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nov super/truper čebelnjak

ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Najboljše ime bi bil: Molža naivnežev.
Kdor pozna čebelarjenje ve,da so take paše največ na 30 let pa še to kratkotrajno.Pri čebelarjenju je veliko razočaranj pa bo to še eno! Laughing_________________Narava vse povrne!
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

S strani panja bodo dodali še knofe, pa si boš lahko izbral med z lešniki ali orehi. Če montirajo še propeler bo lahko tekel še kremni med. Wink Cool
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ja pa zraven še pekač za kruh da da ti bo zjutri kruh speku pa narezal pa z putrom namazal med se bo pa sam gor steko. Laughing Laughing Laughing Razz_________________LP seba993
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

babaco je napisal/a:
S strani panja bodo dodali še knofe, pa si boš lahko izbral med z lešniki ali orehi. Če montirajo še propeler bo lahko tekel še kremni med. Wink Cool

Toooooooooooooo žur žur žur žur
Lad20

Odgovor Napisal/-a Lad20 »

Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

1.Sam v štartu, ko sem prvič omenil, tega nebi kupil. Prvo zaradi nevednosti, drugo zaradi visoke cene. Sigurno bom počakal, da množica preizkusi. Po par letih uporabe bo marsikaj razčiščeno glede smotrnosti nakupa in dosti bolj bojo jasna pro en konta argumenti. Vseeno pa sem mislil, da bo stekla bolj konstruktivna debata.

Če ima še kdo voljo, me zanima od tistih, ki ste si ogledali zadnji video, ki ga je pripel Lad20:
-A je kaj narobe, če nekaj meda ostane v satnicah. V videu se vidi, da je zapru sistem točenja, ko je med še tekel.
-Vidi se tudi, da je manjša količina meda stekla po napačni strani. V čebelnjaku bi verjetno padel na tla.
-Kaj se zgodi z voskom oziroma čepki, ki so ostali na satnicah?
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Peter je napisal/a:
1.Sam v štartu, ko sem prvič omenil, tega nebi kupil. Prvo zaradi nevednosti, drugo zaradi visoke cene. Sigurno bom počakal, da množica preizkusi. Po par letih uporabe bo marsikaj razčiščeno glede smotrnosti nakupa in dosti bolj bojo jasna pro en konta argumenti. Vseeno pa sem mislil, da bo stekla bolj konstruktivna debata.

Če ima še kdo voljo, me zanima od tistih, ki ste si ogledali zadnji video, ki ga je pripel Lad20:
-A je kaj narobe, če nekaj meda ostane v satnicah. V videu se vidi, da je zapru sistem točenja, ko je med še tekel.
-Vidi se tudi, da je manjša količina meda stekla po napačni strani. V čebelnjaku bi verjetno padel na tla.
-Kaj se zgodi z voskom oziroma čepki, ki so ostali na satnicah?

Mislim, da je rekel, da če se nam mudi, da se lahko prej zapre. Spodaj, ko da čepek nazaj je pred njim mini luknjica po kateri lahko med, ki je še osta noter spolzi ven, ga poberejo čebele.

Mislim, da kakšne konstruktivne debate tukaj žal ne bo..
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Poberejo čebele, to sem preslišal. Verjetno poberejo tudi tisto kar je steklo mimo? A s tem ni nič narobe?
Kaj pa čepki, ki so ostali na satnicah, to moti čebele?
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Peter je napisal/a:
Poberejo čebele, to sem preslišal. Verjetno poberejo tudi tisto kar je steklo mimo? A s tem ni nič narobe?
Kaj pa čepki, ki so ostali na satnicah, to moti čebele?

TO je bilo pa v enem videu iz začetka rečeno, da čebele odstranijo te čepke in jih ponovno zafilajo. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

sonček je napisal/a:
Pozdravljeni!
Glede na to, da je preteklo že kar lep čas od zadnje teme "SUPER ČEBELNJAKA", me zanima ali si ga je že kdo nabavin in kakšne so izkušnje. Malo sem skleptična na posnetek, vendar če bi bil res tako čaroben, bi si ga vseeno nabavila. Ga ima kdo?

https://www.honeyflow.com/

hvala za pomoč.
lp

Wink
Odgovori