Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Curcuma - kurkuma

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Hmmmm, a da bi gomolj zavila v nekaj in ti poslala?
Tudi če ga dam v tisto folijo z mehurčki, obstaja velika nevarnost, da se nežni poganjek odlomi.

Lahko ti pošljem kak drug gomolj, ki je samo rahlo, nekaj mm prebujen.
Tako bo manj nevarnosti, da se mu kaj odlomi, ti ga pa hitro daj v zemljo in dobro zalij. Pošlji naslov na ZS.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Pika in figula..... če se vedve dogovorita glede kurkume, jo lahko jaz v torek prevzamem na srečanju in pripeljem do Savinjske.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tiana, boš prevzela poštarsko dejavnost za piko, običajno sem jo izvajala jaz. Pa je tvoja poštna izpostava precej bližje piki kot moja. Wink
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz sem za, če ti ni problem eno obveznost več dati na listek. Potem pa, figula, prezri moje zs, boš imela manj dela, če kar predaš gomoljček.

Hvala, Tiana! metuljc, tokrat ti pišem dopust Smile neplačan Smile
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Sklepam, da se svežo kurkumo ravno tako uporablja kot ingver, ne? Nastrgano, narezano ...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

pika je napisal/a:
Jaz sem za, če ti ni problem eno obveznost več dati na listek. Potem pa, figula, prezri moje zs, boš imela manj dela, če kar predaš gomoljček.

Hvala, Tiana! metuljc, tokrat ti pišem dopust Smile neplačan Smile

Tudi tak se bo prilegel, kdaj v prihodnje pa lahko spet računaš name, če bližnje izpostave ne bodo delovale. Wink
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Hihi, Metuljc, nisem vedela, da sem ti 'biznis spelala' Wink
Pika, ni mi problem. Se na ZS zmeniva podrobnosti.
figula

Tiana, naslednji gomoljček, ki bo ven pokukal - bo tvoj srčki
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Imam že tretje leto vsajeno kurkumo in letos mi je zrasla skoraj pol metra z širokimi listi, (slika sledi drugič) sedaj pa me zanima kako bi jo bilo najbolje ohraniti čez zimo. lani sem zeleni del kar odrezala letos pa nevem kako bi naredila. Če ima kdo skušnje jih naj prosim napiše.
figula

Jaz jo imam prvo leto - prenesla sem jo v kuhinjo, kjer bomo sobivali čez mrzlo zimo Smile
Odgovori