Gomilasta greda / visoka greda z biomaso / Hügelkultur
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Vidiš, Notranjka, to tudi mene strašno čudi. Ko vozičkam dvojčka po gorenjskem koncu, so dvorišča, travniki, kozolci, gozdovi... polni čakajočega ali pa že zloženega nažaganega lesa, debel, butar, ... Bom še spraševala.
Žal je ta mizar ravno po operaciji kolka in bi mu les zame nažagal sosed. Jutri ga bom pocukala za pol tanjše deske. Povedala sem, da ne morem prav veliko investirati in je rekel, da ima les tretje kvalitete. Malo se mi pa tudi zdi, da bi se teh desk rad znebil._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Žal je ta mizar ravno po operaciji kolka in bi mu les zame nažagal sosed. Jutri ga bom pocukala za pol tanjše deske. Povedala sem, da ne morem prav veliko investirati in je rekel, da ima les tretje kvalitete. Malo se mi pa tudi zdi, da bi se teh desk rad znebil._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
- Lpmami
- Kontakt:
-
Krajniki ali brune .
Je pa res da če so plohi debeli bodo dlje držali in bodo bolj stabilni._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Je pa res da če so plohi debeli bodo dlje držali in bodo bolj stabilni._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
- Lpmami
- Kontakt:
- Lpmami
- Kontakt:
- Lpmami
- Kontakt:
V tem mrazu, dežju in vetru kar težko pišem o vrtu. A material za visoko gredo zbiram kar uspešno. Dobila sem vrečo neoprane (beri: usrane) ovčje volne, pol sem je že obljubila. Danes je bila obrezana sliva in dve jablani na maminem vrtu, materiala bo kar nekaj. Pa obljubljene imam preperele lesene deske.
Še največji problem so zaenkrat deske ali krajniki za obod; jutri vprašam mizarja, če je bilo za soseda dovolj dežja, da ni šel v gozd, ampak žagat moj obod._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Še največji problem so zaenkrat deske ali krajniki za obod; jutri vprašam mizarja, če je bilo za soseda dovolj dežja, da ni šel v gozd, ampak žagat moj obod._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
- Lpmami
- Kontakt: