Perlit, vermikulit

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tule smo tudi razpravljali o perlitu.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

V Cvetlice Dornig;

Perlit 100L 17€

Wermikulit 100L 25€

Drevesnica Štivan

Wermikulit 100L - 21€._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Lp.Imam eno uprasanje ,ce mi gdo lahko razlozi kaksna je razlika med tem Termo Vermitom ki ga prodajajo v Bauhausu pa med tem ki ga prodajajo v cvetlicarnah..Ker v bauhausu je 100 izrov 17 eur. Lp
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

rok82 je napisal/a:
Lp.Imam eno uprasanje ,ce mi gdo lahko razlozi kaksna je razlika med tem Termo Vermitom ki ga prodajajo v Bauhausu pa med tem ki ga prodajajo v cvetlicarnah..Ker v bauhausu je 100 izrov 17 eur. Lp

Hm, najbrž praktično nobene. Podjetje, ki izdeluje/trži Termo Vermit, ima v ponudbi tudi Biovermit, ki naj bi bil namenjen za uporabo v vrtičkarstvu, oziroma kmetijstvu.
Medtem ko pa je se Termo Vermit prodaja kot surovina za uporabo v gradbeništvu. Morda ima tisti za rastline kakšno malenkost drugačno granulacijo.
Vsekakor pa je oboje po kemični sestavi enaka snov. In sicer ekspandirani vermikulit, ki ga pridobivajo iz kamnine vermikulit ( magnezijev aluminijev hidrosilikat )
s hitrim segrevanjem na mislim da 1200 stopinj C.
Tako ekspandirani vermikulit kot tudi perlit sta bila v osnovi gradbeni/industrijski surovini, ki sta se kasneje izkazali uporabni tudi pri vzgoji rastlin.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Enkrat sem nekaj stikal tam okol po bauhauzu! Ne vem a majo oni to v nekakšnih ploščah za polaganje al je konkretno večja granulacija. se mi zdi da sm tud eno fotko objavil na forumu. Najbolš prevert._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Jaz sem predlani kupila Agrovermit 6 l. Cena je bila 9, skoraj 10 €. Bilo je zapakirano v vrečki in v škatli. Na škatli je bilo napisano od kod to je. Nekje iz Krškega. Ne bi več vedela točno naslov. Poiskala sem to v rač. in jim pisala, če imajo v večji embalaži , pa da je ugodna cena, ker to je zelo drago.
Odpisali so mi, da je meni najbližje Jager v Velenju in tam jim dostavljajo v večjih količinah. To je bil Termovermit. Jaz zopet vprašam, če je to vseeno in mi je rekel da je. Tako sem kupila uno velko vrečo mislim, da 100 l za cca 15€.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

cinija1 je napisal/a:
Jaz sem predlani kupila Agrovermit 6 l. Cena je bila 9, skoraj 10 €. Bilo je zapakirano v vrečki in v škatli. Na škatli je bilo napisano od kod to je. Nekje iz Krškega. Ne bi več vedela točno naslov. Poiskala sem to v rač. in jim pisala, če imajo v večji embalaži , pa da je ugodna cena, ker to je zelo drago.
Odpisali so mi, da je meni najbližje Jager v Velenju in tam jim dostavljajo v večjih količinah. To je bil Termovermit. Jaz zopet vprašam, če je to vseeno in mi je rekel da je. Tako sem kupila uno velko vrečo mislim, da 100 l za cca 15€.
lp cinija

Zlata vredna informacija!
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Sem pogledala na škatli, taki, o kateri govori cinija:
Vermit group Krško
CKŽ 137- 8270 Krško
www.vermit-group.si
vermit-group@siol.net

Kupila v Kaliji, menda še dražje kot cinija Embarassed . Je pa koristno: sicer sem že pozabila nanj, potem pa sem enkrat spomladi imela preveć zalito zimsko solato in je pričela propadati (v rastlinjaku). Potresla sem to stvar in kmalu si je opomogla, saj je vpil odvečno vlago. Sicer pa sem letos potresla po mojih setvah na okenski polici (čili, paradižnik), da se ne izsuši tako hitr in hkrati popije kondenz, ki pada s pokrova mini rastlinjačkov (lidl)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

In tukajle podatki o cenah na sedežu podjetja. Tudi Agrovermit imajo v 100 litrskih vrečah. Sicer za leto 2010, a domnevam, da se kaj dosti le niso zvišale.
Odgovori