Oh, lisičke.............................menjam za vsakega gobana. Menda je letos bera slaba, ja, pravijo. Morda še kaj bo jeseni, ta prihaja na velika vrata.
Zdravi pa so videt tile gobani, vsaj za en mali kozarček bo!
V višjih legah so ponavadi res kar zdravi. No, kakšen polžek tudi rad zagrize vanje, da bi bili pa navrtani od tistih malih črvov, to je pa bolj poredko. Zato tudi hodim tja gor. Tile nižinski so znajo biti pogosto čisto prerešetani, sploh če je suho vreme.
Mi je ta teden uspelo 4 srednje velike kozarčke vložit, ampak vseeno... najti 10-15 gobanov v petih urah, to je res slabo ! Me mika, da bi v ponedeljek še enkrat poskusil srečo, ampak sem že kar malo naveličan gorenjske avtoceste in potem ovinkaste vožnje v klanec.
Andrej, ti kar nabiraj tudi lisičke, domov grede pa naredi postanek v Kranju _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Za tako ceno bom pa morda celo poskusila. Bolj iz želje po raziskovanju, kot iz pričakovanja pridelka . Še vedno čakam lisičke iz estonskega micelija, ki sem jih sejala nekaj let nazaj :oops: .
Trenutno gobarsko stanje v našem koncu: en teden nazaj smo v Lomu dobili celo košaro marel, nekaj lisičk in brezovih dedkov ter ogromno macesnovih gobanov. V torek smo v Bašlju dobili pol košare brezovih dedkov, nekaj marel in zelenih golobic. Danes smo v gozdu pod Storžičem našli ogromno vražjih gobanov, 5 jurčkov, veliko sirovk in nekaj lisičk.