Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Veverica

Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Jaz nimam leske. Lahko pa grem nabirati lešnike v naravo. Seveda ob primernem času. Kako se pa kaj razumejo ptice (sinice, dleski, zelenci, ....) z vevericami? Razmišljam, kako bi lahko natresla lešnike v ptičjo hišico, ker jaz imam tako hišico, da ko ptice jedo semena, semena padajo na dno hišice?! Morda bi bilo bolje, da napolnem posodo z lešniki in postavim posodo ob ograjo, ker na drugi strani je gozd in veverica pride od tam. Upam, da jo bodo zamikali lešniki v posodi in da jih bo začela zobati. Morda se ji bo pridružila še kakšna veverica.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Živali se dobro znajdejo tudi brez nas.
Pazljivo, kje se jim daje priboljške na voljo. Da ne bo prenizko in prelahko dostopno. Veverico ujame in ubije mačka. Letos je naša mačka eno pokončala. Sicer jih je v naši okolici veliko, so pa očitno pozabile na potrebno previdnost. Ko pokosijo kak travnik v bližini, naša mačka opravi z nekaj voluharji na dan. Tako, da ji zameriti ravno ne morem.
Uporabniški avatar
Seasmoon

Nisem vedela, da mačke preganjajo veverice. Jaz imam eno muco in to bi znal biti problem.

Slika
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Mačka je resen plenilec in pobije živali do svoje velikosti ali celo rahlo večje. Denimo zajca. To je njena prava narava.
Še zdaleč pa ni vsaka domača mačka uspešen lovec. Če sicer ne lovi, ji tudi veverice zlepa ne uspelo ujeti.
Uporabniški avatar
Seasmoon

Vem, da so mački lovci, ker moja lovi ptice, martinčke, kače, miši itn. Nisem pa vedela, da mački lovijo tudi veverice. Se mi pa zdi zanimivo, da recimo ježa pusti čist pri miru. Ko ga vidi, se uleže na tla in ga samo gleda in pol gre stran.

Slika
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pred časom sem opazovala veverico, kako je "sadila" orehe po naši trati. Vsakega posebej zakopala v zemljo.

Včeraj sem presadila begonije iz cvetličnih loncev na terasi in jih pripravila za prezimovanje. V vsakem cvetličnem loncu je bil zakopan en oreh... Očitno si naša veverica prizadeva za zasaditev orehovega gozda.

Laughing_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Seasmoon

Danes zjutraj pogledam skozi okno in kaj vidim .....

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ježevec? Wink Laughing Laughing Laughing
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
Ježevec? Wink Laughing Laughing Laughing

Ja, podvrste "arborescens" , drevesni torej. Razz Razz Razz
Uporabniški avatar
Seasmoon

Nekaj dni nazaj sem posipala orehe na zidek ob ograji, kjer mejimo z gozdom, ker sem želela vedeti, da, če morda veverica hodi redno k nam. Pa sem si rekla, vprašanje, če bo sploh vidla in najdla orehe, ker bolj poredko hodi k nam in, da bo potrebno nekaj časa počakati, da pogrunta. Naslednji dan grem pogledati in ni bilo več niti enega oreha. Shocked Very Happy Nisem mogla verjeti. Očitno prihaja k nam, kar pogosto. Ampak mi jo vidimo rekdokdaj. Pol sem ji spet nastavila malo suhega sadja in naslednji dan ni prišla. Danes je pa prišla in vse spraznila. No pustila je dva lešnika, kar me je presenetlo, ker veverice so nore na lešnike. Morda pa hodi k nam jesti kakšna druga žival. Prihaja pa samo zgodaj zjutraj. Čez dan nikoli ne pride. Tisti del ob ograji, ki meji z gozdom je prekrit tako, da nikakor ne moremo videti, kdo hodi papcat. Sicer mi imamo tudi kamero tako, da jo lahko tam postavimo, pa, da vidimo. Ampak jaz mislim, da je veverička. Pa kdo bi lahko še hodil jesti suho sadje? Morda kakšni drugi glodalci. Rolling Eyes Malo me bega tudi to, ker ta živalica prihaja samo zjutraj. No, morda prihaja jesti ponoči. Tega ne morem vedeti. Pa tole mora biti veverička pismorosno. Pa ne more biti podgana.

Slika
Odgovori