Stran 3 od 3
Objavljeno: Pe Jun 10, 2016 10:48 pm
Napisal/-a crtj
Ivčk je napisal/a: |
Ravno to je tudi meni všeč, da tak sirup lepo osveži in okus dolgo ostane v ustih. Naslednji bo pri meni sirup iz rdečega ribeza. Katero zelišče mi predlagate, da dam zraven, da bodo okusi kompatibilni? Na voljo imam meto, meliso, žajbelj, nekj malega še bezga, limonino travo in citronko pa baziliko... |
Na oko po skladnosti vsekakor meliso in bezeg, za ljudi, ki radi kaj posebnega poskusijo, pa še različica z baziliko.
Objavljeno: Pe Jun 10, 2016 11:50 pm
Napisal/-a tajana
Danes sem dokoncala sirup na hladno kombinacijo bezga, jagod in limone. Sladkorja sem dodala pol kg na 1 liter soka. Na ta nacin ima razredcen sirup mocnejsi okus in je manj sladek. Naslednjic bom dodala se meto._________________CARPE DIEM
Objavljeno: Pe Jun 10, 2016 11:55 pm
Napisal/-a metuljc
tajana, ob tako majhni koncentraciji se sirup, po moje, ne bo obdržal, razen, če ga boš hranila v hladilniku, pa tudi tam bo sčasoma zavrel. Če ga ne boste kmalu spili, seveda.
Objavljeno: So Jun 11, 2016 12:29 am
Napisal/-a tajana
Na hladnem do enega meseca sigurno. Sicer pa ga je samo dva litra in vedno ga zapiram v male dva dcl kozarce.
Sem pa pred dvemi meseci nasla zalozen lanski bezgov sirup in je bil se vedno v redu. Jaz vecino sokov in sirupov zapiram hladne in vedno dodajam zelo malo sladkorja. Vcasih res kaksen zavre in tako dobim prav prijetnega okusa kis. Tudi tega velikokrat porabim razredcenega z vodo enako kot sirup._________________CARPE DIEM
Objavljeno: So Jun 11, 2016 11:28 am
Napisal/-a voda
to je potem nekaj podobnega kot šabesa. včasih je v vsaki slastičarnici v mestu, kjer je bilo veliko vojske (JNA) bilo skoraj obvezno spiti kozarec šabese. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: So Jun 11, 2016 7:03 pm
Napisal/-a crtj
Ravno uničujem staro zalogo bezgovega sirupa (težko delo, ampak nekdo mora), pa pripravil 15 l letošnjega.
Naslednji bo najbrž melisa + malina, če bo vse lepo šlo. Verjetno bi tu zraven dobro šel ingver.
Objavljeno: Ne Jun 12, 2016 12:24 am
Napisal/-a voda
o ja, na igver sem popolnoma pozabila, ker ko kaj podobnega delam hodim naokoli po vrtu in nabiram, ingverja pa nimam. ja je izredno hvaležen. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: Ne Jun 12, 2016 11:55 am
Napisal/-a Ivčk
Hvala vsem za koristne predloge!
Po možnosti bom probala samo s sadjem (ribez, gozdne jagode, maline in šmarna hrušica) ter meto za svežino. Poročam, kako mi bo ratalo!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A