Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL KOFETAR visok

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

BorutL, pripravim in dal poštarju (ko bo znan, povem), ki ti bo predal seme...
Pep, dobiš. Če ne prideš na srečanje, pošli naslov na ZS._________________naredimo svet lepši
brbr

Danes so šli Kofetarji na pot. Upam, da jih bodo Goldhorn, Aljaž, Pep in Justika veseli.
Za Ano, Martinko in BorutLa, pa so že pripravljeni paketki, ki bodo predani na srečanju.

Torej bo klub kofetarjev zaenkrat štel 10 članov. Very Happy_________________naredimo svet lepši
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Brbr, super. Kafeta in kofetarjev nikoli dovolj. Smile

Poštarju potem predam še astre zate?
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moj kofetar od Brbr je šel danes v zemljo. Se ga zelo veselim, po opisu sodeč je točno tisto, kar imam rada kot stročji fižol.
Nisem pa sadila stran od drugih fižolov, tako da ne vem, če bo sorta ostala čista (glede na željo Brbr, da bi se malo namnožil)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Lpmami, upam, da ti bo dobro rodili in ti bo všeč. Tudi moj ni ločen od drugih. Fižoli se ne križajo tako radi in tudi nismo pridelovalci semenskega fižola, tako mislim, da bo za naše potrebe čisto v redu.

Jaz sem ga sadila v platoje skupaj z drugimi visokimi sortami. Mislim, da je 100% kalili (bom preverila) in se zdaj že začenja ovijati... Ni pa tole sajenje v platoje kakšna super pogruntavščina - če ne bi bilo tako deževnega vremena, ne vem, če bi fižoli preživeli presajanje - takoj, ko se pokaže sonce jim venijo listi. Upam, da se bodo uspeli dobro ukoreniniti in v prihodnje ne bodo imeli problemov..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Saj meni cisto zadosca, ce mi zraste in obrodi priblizno tak, kot si ga opisala. Sem mislila, da ti je veliko do tega, da se ohrani cista sorta._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

brbr je napisal/a:
Lpmami, upam, da ti bo dobro rodili in ti bo všeč. Tudi moj ni ločen od drugih. Fižoli se ne križajo tako radi in tudi nismo pridelovalci semenskega fižola, tako mislim, da bo za naše potrebe čisto v redu.

Moji so še v lončkih in so cca 10 cm visoki. Se pravi, da ni potrebe, da ga sadim nekam na izolirano področje?

Ps: lampijončki so šli včeraj na svoje stalno mesto. Kako visoko pa zrastejo?
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

11 kom. (od 13 ali 14? - padlo z glave) je zaenkrat vzklilo, tako da zgleda bo vse, kot je planirano.
Da bo za seme, ograja pa je deer-resistant višine, tako da bi ne smelo biti tovrstnih presenečenj.
Evil or Very Mad
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
brbr

Kofetar je stara sorta fižola, brez "rasnega pedigreja". Tudi seme, ki sem ga jaz dobila, gotovo ni zrastlo na izolorani rastlini. Tako tudi ne vem, ali je 100% čisto. Zato mislim, da ni potrebe, da ga kaj posebaj čuvate. Če imate možnost, ga posadite malo stran od drugega fižola, če ne, pač ne. Želela sem samo, da se malo razširi po Gartlcu z upanjem, da vam bo všeč in ga boste naprej gojili. Tako v bodoče ne bo tako težko priti do kakšnega semenčka.

GoIdhorn: lampiončki zrastejo v bujen grmiček visok cca 60cm._________________naredimo svet lepši
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Pridelal sem pol lončka semen, tako da bo drugo leto za nekaj prekl.
Je pa nekaj čudnega, na isti gredi sem imel 8 prekel, ves fižol razen kofetarja mi je požrl voluhar, samo ta je ostal.
Odgovori