Vijolični preklar, domnevno Trionfo Violetto

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

mislim, da se pojavlja en sam visok, preklar, in je to sorta, ki je omenjena v naslovu.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

No, pa sem mimogrede izvedela za ime. Hvala, Metuljc!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Lpmami, jaz sem ga dobila od Muhe._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka

Moj voluhar se je spravil tudi na fižol in mi pojedel korenine že pri štirih od desetih rastlin Evil or Very Mad . Za vsak slučaj iz preživelih sproti pobiram stroke, želim pa si, da nekaj strokov ostane za seme. A so tile že dovolj zreli, ali se morajo čisto posušiti? Upam, da jim bo uspelo.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pusti jih, četudi bi voluhar pojedel korenine tej rastlini, jim to ne bo škodilo. seme pa bo bolj vitalno.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

copatka: če ti ne bo uspelo, dobiš od mene. Letos sem namensko pustila nekaj več strokov za seme.
Korenine fižola jedo tudi miši, ne samo voluhar. Pomagaš si tako, da okrog korenin naložiš kamenje, da ne morejo blizu njih. Pa še kot zastirka delujejo, pod njimi ostane dosti več vlage.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Letos sem sadil dve sorti vijoličnega, eden zelo dober, drugi na pogled enak nitast neužiten,zrna drobna, ne vem od kod se je vzel.
copatka

Hvala, Metuljc in Muha! Bi mi ga bilo res škoda, ker je zanimiv, lep in dober Very Happy ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Sadila sem ga zelo pozno in je pozno začel delati. Lep mi je na pogled, prijetna barvna popestritev vrta. Okus se mi zdi nekako drugačen in se bom nanj morala še navaditi. Upam, da mu bo uspelo priti do zrelega semena, zdaj ga zdeluje suša._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, kadar je sila (recimo napovedana zmrzal), poberem vse stroke, samo, da imajo "mehek vrat". Potem jih na tenko razprostrem v gajbice, kjer v stroku lepo dozorijo._________________naredimo svet lepši
Odgovori