Stran 3 od 4
Objavljeno: So Nov 19, 2016 10:37 pm
Napisal/-a juglans
... nekaj ne štima, klik na sliko pokaže tretjo sliko
Ampak vseeno. Vidim da nekatere sušiš cele, le da jih olupiš.
Kako pa to funkcionira? Koliko časa traja, da se posušijo, ali so tudi ti potem beli od kristalov?
Objavljeno: So Nov 19, 2016 10:58 pm
Napisal/-a battagelli
Nimam pojma kaj je šlo narobe pri nalaganju slik
Sušim cele ali pa na polovičke ,sušijo se približno tri dni .Moraš pa upoštevati da je tukaj kar konkretno kg v sušenju.
Začnem prvi dan z drugo stopnjo temperature(tretje sploh ne uporabljam) drugi dan dam na najnižjo.Vmes premešam pladnje.
Potem pustim da odležijo dva meseca,v tem času pridobijo na aromi in začnejo izločat sladkorni poprh._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Objavljeno: So Nov 19, 2016 10:59 pm
Napisal/-a muha
Prikazovanje slik popravljeno . Ob kopiranju in prenašanju se je izgubilo nekaj zaklepajčkov na koncu dveh linkov.
Objavljeno: So Nov 19, 2016 11:07 pm
Napisal/-a battagelli
Hvala Muha. _________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Objavljeno: Po Nov 21, 2016 7:12 pm
Napisal/-a battagelli
Tako pa kaije sušijo Japonci
http://www.lemanger.fr/index.php/hoshigaki-le-kaki-seche/
Tako pa Srbi
https://www.youtube.com/watch?v=YWaDG80-oYo_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Objavljeno: Po Nov 21, 2016 9:14 pm
Napisal/-a battagelli
Tako pa Slovenci
http://www.delo.si/prosti-cas/kulinarika/franco-giassi-kralj-kakijev-janko-brajnik-dela-najboljse-hoshigakije-na-svetu.html_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 11:56 am
Napisal/-a Oldi
Nekaj malega sliv nam bo ostalo in ker so suhe zelo dobre, sem jih pisušil v sušilcu. Najprej 12h na srednjo moč, kjer je tempetatura cca 50°C, zadnjo uro na 3, kjer gre tudi prek 70C, do kamor mi nese termometer. Upošteval sem ta navodila
Dobil sem zelo suhe slive, predvsem lupina, ki je zelo trda, v sredini niti ne. Slive imajo malenkost okusa po pregretem, skorajda zažganem.
Našel sem še tale zelo drugačen recept prav v izogib trdi lupini.
Mi suho sadje shranjujemo v papirnatih vrečkah, zasledil sem pa tudi polivinilaste in vakkuumiziranje. Mar ni nevarno, da pride do plesni. Predvsem bi probal s polivinilom pri mojih slivah, da se vlaga is sredine prenese na lupino in jih zmehča.
Kake so vaše izkušnje?Nazadnje urejal/a Oldi 11 Sep 2017 10:49; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 12:12 pm
Napisal/-a mrmracka
Lahko tudi v steklene kozarce.
Če je dovolj suho, ni nevarnosti za plesen._________________mrmracka
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 5:42 pm
Napisal/-a juglans
... mislim, da si jih daleč preveč izsušil, če so tako trde. Za jesti jih bo potrebno namakati, ali pa po ustah vrteti toliko časa, da "odnehajo". Mislim, da za plesni ni take bojazni, saj je itak koncentriran sladkor, ... čeprav ga pri tebi spet ni, ker je karameliziral. 70°C je zopet daleč previsoka temperatura.
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 5:49 pm
Napisal/-a Tonček
Kadar sušim sadje, imam v začetku, ko je vsebovano veliko vode, še veliko vode, sušim pri 60 st.C, potem pa pri 40-50 st. C. Odvisno od sadja itd.