Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bolezni koščičarjev
-
- Kraj: Domžale
meni je na eni lokaciji (bližnji) uspelo, tu pa tam kakšen list skodran pa imam veliko različnih sort, žal pa v večjem sadovnjaku, kjer časovno ne uspem vsega naredit (pa še vožnja mi vzame 1 uro v eno smer ), je pa srednja žalost. Letos do danes sem uporabil 2 x baker, pa 1 x Delan, ko sem ravno jablane škropil, pa sem še breskve. Pomaga tudi, ker je bližnji sadovnjak na višji odprti legi, non stop veter (vlaga se hitro posuši...), sonca pa maximalno.
Za območje Štajerske so dali že obvestili (http://www.kmetijski-zavod.si/). V Prlekiji so prvi listki na nekaterih breskvah že vidni in je kar se tiče bakra bolj ali manj konec.
Ker vegetacija ne bo eksplodirala, pričakujem, da bodo breskve letos lepo kodrave. Čeprav sem dvakrat poškropil z bakrom in mogoče mi znese na obeh lokacijah še enkrat. Kolikor gledam, je registriran ostal samo Syllit, aktivna snov dodin.
Ker vegetacija ne bo eksplodirala, pričakujem, da bodo breskve letos lepo kodrave. Čeprav sem dvakrat poškropil z bakrom in mogoče mi znese na obeh lokacijah še enkrat. Kolikor gledam, je registriran ostal samo Syllit, aktivna snov dodin.
Pepe, citiram iz naslova Oskrba sadnega drevja, nimam vira
"Do faze pred cvetenjem pred obilnim dežjem uporabimo vsaj enkrat še fungicide na bazi cirama in dodina. Ko lističi dosežejo starost treh tednov, jih gliva skoraj ne more več okužiti."
to je mišljeno potem, ko smo že škropili z bakrom_________________Lp, Živa
"Do faze pred cvetenjem pred obilnim dežjem uporabimo vsaj enkrat še fungicide na bazi cirama in dodina. Ko lističi dosežejo starost treh tednov, jih gliva skoraj ne more več okužiti."
to je mišljeno potem, ko smo že škropili z bakrom_________________Lp, Živa