Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Melone ( Cucumis melo L. )
Pri nas je šlo ponavadi z melonami bolj švoh - zelo izpostavljena lega in jim ni pasalo. Letos bo lahko drugače in sem sejal:
-Haogen
-d'Amerique a chair verte
-Honey rock
... in upam, da kakšna pa le bo Prvi dve sta zelo hvaljeni sorti, tretja je pa za povrh zraven prišla. Chair verte menda lahko tudi pleza.
-Haogen
-d'Amerique a chair verte
-Honey rock
... in upam, da kakšna pa le bo Prvi dve sta zelo hvaljeni sorti, tretja je pa za povrh zraven prišla. Chair verte menda lahko tudi pleza.
-
- Kraj: Domžale
Moje sadike melon za letos:
So že kar velike, lepe in zdrave. Zaenkrat ...
S sajenjem na prosto bo verjetno treba še malo počakat.
Imam tri sorte ( po dve sadiki vsake ):
- doma pobrana semena iz lanskega ploda melone Chianti F1
- Amal F1
- Superstar F1
Figula, če bereš, bi bil zelo vesel kakšnega semena od tistih tvojih lanskih mini melon.
Saj je še čas, da zdaj posejem, pa dam potem tiste sadike enkrat sredi junija ven ...
So že kar velike, lepe in zdrave. Zaenkrat ...
S sajenjem na prosto bo verjetno treba še malo počakat.
Imam tri sorte ( po dve sadiki vsake ):
- doma pobrana semena iz lanskega ploda melone Chianti F1
- Amal F1
- Superstar F1
Figula, če bereš, bi bil zelo vesel kakšnega semena od tistih tvojih lanskih mini melon.
Saj je še čas, da zdaj posejem, pa dam potem tiste sadike enkrat sredi junija ven ...
-
- Kraj: Domžale
Meni so to svetovali gartlški strokovnjaki. Razlog naj bi bil ta, da če je rastlina ob presaditvi večja, doživi ob presajanju večji šok, se dlje prilagaja ali celo stagnira. Celo posušijo da se včasih. Presaditi jih je treba tudi prej, preden so korenine v lončku že močno razredene.
Lani sem delala po vseh nasvetih, ki sem jih dobila tu, pa so mi krasno in zgodaj uspele, prej pa še nikoli. Nekaj je pa seveda pripomoglo tudi suho in vroče vreme.
Lani sem delala po vseh nasvetih, ki sem jih dobila tu, pa so mi krasno in zgodaj uspele, prej pa še nikoli. Nekaj je pa seveda pripomoglo tudi suho in vroče vreme.