Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

brbr, sivček je pri nas posejan, že tudi zunaj, tako ti lahko jaz prevzamem dokumentiranje te sorte, pa bom poskusila en kol izolirat s kopreno, za seme, če se bo oplodil, moral bi se, ne?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pika, odlično. Torej sivčka speljaš ti . Me veseli, da sva že dve Very Happy Seveda se bo oprašil._________________naredimo svet lepši
brbr

Da ne boste mislili, da raziskava stoji... Prvi fižoli (nizki seveda) so me razveselili s cvetjem. Vsi so bili posejani 01.05.2013.

Tole je Zolfino (št.1) prvi cvet se je odprl 19.6

Canadian wonder (št.2). Prvi cvet tudi 19.6

Ribnčan (št.3), prvi cvet 18.6

Št. 5 (jaz mu pravim Benko, ker ima zrnje barve kakava), prvi cvet 19.6. -nežno roza barve

Starozagorski (št.7), prvi cvet 18.6.

Od prvega sejanja čakam še cevtove zenfarja in št. 6. Ostale nizke sem sejala kasneje.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 5 fotografij_________________naredimo svet lepši
pika

Berggold je že v polnem zaletu, purple queen šele na začetku, zato so stroki še bolj drobni.
pika

Še moj prispevek k raziskavi Wink , v kopreno zavit fižol se je lepo oplodil, čakam, da neha cveteti, da jo odstranim in počakam na seme. Pokrila sem najlepši kup rastlinic in samo pustila pri miru.
brbr

Pika, a se že mastite,kaj? Ali purple queen spremeni barvo med kuhanjem? Katere fižole pa imaš pod kopreno?

Pri meni je v absolutnem vodstvu Ribnčan... Sem ga danes mislila poslikat in razstavit, pa ni prišel na vrsto (sem imela opravka z rastlinami za korenino).
Torej nizki vsi cvetijo. Kot rečeno Ribnčan vodi-ima že dolge, lepo izoblikovane stroke in je zelo roden (vsaj meni se zdi).
Visoki pa še ne cvetijo vsi...
Dogajanje pridno zapisujem, fotografiram, da bom potem lahko kar najbolj izčrpno poročala._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Purple queen spremeni barvo v zeleno, podobno kot se razbarvajo drugi z rdečim ali vijoličnim dodatkom, recimo pisani (in odlicni) merveille de piemonte (ki gre v rumeno).

Pri nas letos testirana visoka blauhilde. Zaenkrat daje zelo dober vtis -- posej in pozabi. Tudi v sedanjih razmerah (ni bilo dezja 2 tedna, baje ga se 2 tedna ne bo) normalno dela naprej.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tole je del včerajšnje nabirke. Vijolični je domnevno Trionfo violetto, najzgodnejši preklar nižje rasti. Pred leti sem ga dobila od sosede, od tedaj ga vzgajam iz lastnega semena. Zelo okusen, brez nitk, enačim ga z maslenci. Najlepši stroki so ostali na prekli za seme.

Zelenega sem pa lani kupila v Semenarni , mislim, da je Helda. Na probi bo jutri.

zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Menda naj bi zrasel do 40cm - letos ne, ker je presuho Question

_________________Robert
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vsi moji preklarji v tej vročini gagajo in stagnirajo, le jeruzalemčan pod protitočno mrežo veselo raste, cveti in rodi Surprised . Še dva sta poleg njega, pa ju vročina tudi zdeluje. Da je bolj pozen vem že od prej, da je bolj odporen na vročino, mi je pa nekaj novega in se bo moralo še potrditi v naslednjih letih.
Odgovori