Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2016
Pri temle Primorcu sem v dvomih edino zato, ker v naravi raste v milejšem podnebju, saj nisem še slišala, da bi v naravi rastel tudi v notranjosti Slovenije, ali pač?. Drugače pa strokovnjaki pravijo, da česen najbolje uspeva v hladnejšem okolju - pri nas na nadmosrki višini okoli 600m._________________naredimo svet lepši
Pokorno javljam, da se je pri meni začela prebujati iz globokega spanja sorta Anka in kaže prve vršičke. Zgodnji Portugalc je že itak jeseni odgnal in sedaj preteguje povaljane liste. Zanimivo nisem opazil Barjanskega, ki naj bi bil malo zgodnejši od Anke, res pa se nisem posebej trudil, je bila inšpekcija tako mimogrede. Kraški rdeči (poimenovanje Batagellija) je tudi že kakšnih 5cm zunaj.
Skratka česen pričenja tudi z nadzemno rastjo.
Mislim, da je tudi že primeren čas za sajenje pomladanskega, če ga še niste.
Brbr, kako je pri tebi? Cinija, tudi pri tebi bi se sedaj že lahko kaj dogajalo!
Skratka česen pričenja tudi z nadzemno rastjo.
Mislim, da je tudi že primeren čas za sajenje pomladanskega, če ga še niste.
Brbr, kako je pri tebi? Cinija, tudi pri tebi bi se sedaj že lahko kaj dogajalo!
Lej Bicikel, ko sem te ravnokar brala, sem razmišljala, da moram na njivco iti pogledat, kako je kaj z mojim česnom. V zadnji vrsti pa preberem, da imaš lep namen me spomnit, da pogledam. Hvala. Ja vse se bo začelo počasi prebujat oziroma se že.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Ah, kaj se je pa pri meni zgodilo!
Ena vrsta česna je že lani pokukala ven in so zrasli že dobrih 5 cm visoki listki, pa danes vidim, da so vsi na pol pojedeni, dol do razcepa. Srnjad na delu! Mi ni bilo na misel, da moram tudi česnu za čez zimo naredit ograjico...
Upam, da si bo opomogel in rasel naprej in da bo kaj od njega.
Anka je pa tudi pri meni začela lezti ven iz zemlje.
Ena vrsta česna je že lani pokukala ven in so zrasli že dobrih 5 cm visoki listki, pa danes vidim, da so vsi na pol pojedeni, dol do razcepa. Srnjad na delu! Mi ni bilo na misel, da moram tudi česnu za čez zimo naredit ograjico...
Upam, da si bo opomogel in rasel naprej in da bo kaj od njega.
Anka je pa tudi pri meni začela lezti ven iz zemlje.
Bicikel, jedilno Anko imam letos posajeno samo na njivi, kamor pa že nekaj tednov nisem šla pogledat . Imam namen iti konec tedna. Takrat poročam, ali se je tudi pri meni že zbudila (počasi bi že bil čas). Na vrtu imam posajene samo zarodne čebulčke. Od teh pa je do danes na dan prikukal le eden.
Irenca, meni so enkrast ptiči pokljuvali mlade česnove listke...
Aja, divji česen je prežival zimo, vendar je bolj zmečkan._________________naredimo svet lepši
Irenca, meni so enkrast ptiči pokljuvali mlade česnove listke...
Aja, divji česen je prežival zimo, vendar je bolj zmečkan._________________naredimo svet lepši