Česen 2019

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Šla sem na vrt s česnom, a ga nisem sadila - tista ilovica je še čisto pocasta._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, tole s tvojim česnom je pa uganka, s katero se bomo še nekaj časa ukvarjali, se mi zdi. Si prepričana, da ne more biti vzrok z dušikom prebogata zemlja?

No, jaz sem danes uspela posaditi moje Anke do konca. Grede sem potrosila z lesnim pepelom. Zdaj mi ostane še prekrivanje s senom. Počutim se prav herojsko Very Happy_________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Brbr, pridna! Zemlja je pri nas še pocasta. No, je pa vsaj česen razstročkan. Upam na sajenje jutri, če ne bo spet kaj padalo.

Ah, ja, zgodnji Portugalc gleda že 10cm iz zemlje. Ponavadi je bilo to šele decembra.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tudi jaz sem včeraj opazil, da je pri meni česen že pokukal iz zemlje. No, dve sorti od treh - Gardacho in Kraški rdeči. Gardos-a še ni zunaj.
Približno 14 dni po sajenju ...
brbr

V tem tednu sem prekrila česen s senom. Opazila sem, da precej česna posajenega 18.10 in 25.10 že kuka iz zemlje. Kaj čmo, tudi Anka se ni mogla upreti toplemu vremenu..._________________naredimo svet lepši
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Očitno je bila zemlja pre-pregreta; od 27. oktobra, ko je šel česen v zemljo, sedaj takole čez palec že kuka kakih 5 cm nad zemljo, jutri pa temperature "u podn"... Nič, upam, da bo koprena zalegla._________________go with your instinct to live as you want
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Zakaj koprena ?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Za česen se ne boj, zmrzal mu ne bo prišla do živega, je navajen na mraz. Veliko je sort, ki imajo "v krvi" to, da pogledajo iz zemlje že jeseni.
brbr

Nizke temperature ne škodijo. Lahko pa ga malo zdela sneg, ker listi poležejo. Pokrivanje prej škodi kot koristi._________________naredimo svet lepši
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Aha, hvala vsem trem!
Kopreno sem imel v mislih, ker mi je ena pravila, da ravno sneg ni problem, zmrzal pa, da je. Ok, se pravi, pustim, kot je in držim pesti. palec gor_________________go with your instinct to live as you want
Odgovori