Kresnica

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Aha, sem hitro in očitno preveč površno prebral ter zato spregledal, da ne gre za navadni judeževec ( Cercis siliquastrum ).
Za tega bi bil najbrž večji problem ?! Ali pa tudi ne, glede na to, da smo fige in kakije že kar lepo udomačili ... Wink
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

V Ljubljani, v parku med Figovcem in nebotičnikom je (ne vem, če je še) judeževec že pred vsaj 40 leti, odraslo drevo, vsako pomlad lepo cvetoče.
Tudi v ljubljanskem Botaničnem vrtu raste, na gredi, kjer je sistematski del, če se prav spomnim. Govorim o judeževcu, Cercis siliquatrum.
Kresnica pravi: Zanimivo pri tem drevesu je, da cveti na starem lesu. Temu rečemo kavliflorija, značilna je tudi za, recimo, kakavovec.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Kresnica, lep pozdrav tudi z moje strani Very Happy .

Pa da ne okolišim Wink , zanima me kak tvoj podatek, iz prakse, o tvojem judeževcu. Imam isto sorto, je pa še mladiček, posajen lani poleti.
Zanima me koliko je tvoj star, pa izkušnje okrog občutljivosti na pozebe?_________________mfranc
Kresnica

Odgovor Napisal/-a Kresnica »

Zdravo mfranc,
letos je njegova četrta zima pri nas. Do sedaj ga še nobena zima ni nič zmotila. Upam, da se bo držal še naprej Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jadikovec ima tudi svojo temo.

Nima pa še sličice. Kresnica, če dovoliš bi kar tvojo kopirala še tja. Ali pa ti sama še kaj napišeš o njem.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Hvala za odgovor, Kresnica.

In seveda, bi bil vesel, če lahko še kaj dodaš v temi Jadikovec Wink ._________________mfranc
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Kresnica, fotografije lepo povzamejo privlačne lastnosti tvojega vrta. vesela sem, da sem ga doživela tudi v živo - ko se pa znebiš še gozdne potočarke, boš na konju! ;)
Kresnica

Odgovor Napisal/-a Kresnica »

Muha, vsekakor se lahko uporabi fotografijo. Bom v arhivu poiskala še fotografijo lista in jo prilepila - res je lep Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ja, prosim. Sliko že lepim tja.
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”