Stran 3 od 4
Objavljeno: Ne Jul 05, 2020 10:50 pm
Napisal/-a mil
Pozdrav
Najlepša hvala obema
Lepo bodimo, Mil
Objavljeno: So Jul 11, 2020 9:52 am
Napisal/-a MijaLan
Še moja različica kuhanja štrukljev, običajno ajdovih, testo zamesim z nekaj kvasa. Pravzaprav jih soparim v cedilu velikega ekonomlonca. V cedilo dam papir za peko in vanj zvijem štrukelj. Potem kuham v sopari in nastanejo krasni rahli štruklji. Moja mama je sicer štruklje kuhala v ogromnem nižjem loncu. Spodaj je nalila vodo, čez posodo je napela manjši prt in nanj naložila štruklje ter vse pokrila.
To zvijanje štrukljev pa moram nekoč izvesti.
Objavljeno: So Jul 11, 2020 12:10 pm
Napisal/-a muha
MijaLan je napisal/a: |
Spodaj je nalila vodo, čez posodo je napela manjši prt in nanj naložila štruklje ter vse pokrila.
|
Ideja
Objavljeno: So Jul 11, 2020 2:43 pm
Napisal/-a mil
Pozdrav
Mijalan, morda veš za recept teh ajdovih štrukljev?Jaz namreč ne uživam glutena in bi za ajdove štruklje res rada vedela, kako naj jih pripravim.
Sedaj pečem 100% ajdov kruh, kuham kašo in delam žgance na koroški način
Lepo bodimo, Mil
Objavljeno: So Jul 11, 2020 6:41 pm
Napisal/-a MijaLan
mil je napisal/a: |
Pozdrav
Mijalan, morda veš za recept teh ajdovih štrukljev?Jaz namreč ne uživam glutena in bi za ajdove štruklje res rada vedela, kako naj jih pripravim.
Sedaj pečem 100% ajdov kruh, kuham kašo in delam žgance na koroški način
Lepo bodimo, Mil |
Joj, Mil, žal jih delam s pol ajdove in pol pšenične moke z dosti glutena - zato so tako rahli! Če pa pečeš kruh samo iz ajdove moke, poskusi zamesiti testo za štruklje s kvasom. Meni so ajdovi štruklji že pred leti povzročali velike težave, saj mi testo nikoli ni uspelo. Po nekaj poskusih sem se k njim vrnila pred leti, ko smo imeli domačo ajdo. Z italijansko moko z več glutena (!) jih je bilo lahko narediti.
Objavljeno: So Jul 11, 2020 7:28 pm
Napisal/-a lpmami
Jaz sem jih nekajkrat uspešno naredila, zelo dobre. Žal recepta ne najdem.
Bistveno je, da je prtič/folija, kamor gre testo, MOČNO POMOKANO z ajdovo moko. Na to se razmaže testo, ki se namaže z nadevom (uf, kako težko napišem "nadev", ko je pa to ja fila ), zvije (zrola) in skuha. Grejo lepo od podlage, so rahli, moj mlajši zet, ki ima celiakijo, je bil navdušen._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Ne Jul 12, 2020 3:18 pm
Napisal/-a mil
Pozdrav
Hvala obema. Bom poskusila
Lepo bodimo, Mil
Objavljeno: Sr Sep 02, 2020 5:20 pm
Napisal/-a muha
Enak način pretiskanja testa z robom dlani , kot ga vidite tule pri štrukljih
se obnese tudi pri vseh poticah z zelo mokrim nadevom (pehtranova recimo), če jih pečemo v obliki štrukljev, da nadev ob prerezu ne teče ven. Pravkar ponovno preizkušeno.
Pa da ne bo kdo mislil, da mora tudi potico naštempljati na male štrukeljčke
Objavljeno: Če Dec 03, 2020 2:08 pm
Napisal/-a brbr
Danes nameravam preizkusiti tala način priprave štrukljev. Držite pesti...
Ja, še en nasvet, prosim. Rada bi štruklje prelila kakšno omako. S čim jih vi postrežete, če jih imate za samostojno jed?_________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Če Dec 03, 2020 5:05 pm
Napisal/-a metuljc
Gobova omaka, recimo. Ali le skleda solate. Ali posladkani in posuti s cimetom. Ali zraven zrezkov v omaki. Ali...….