Stran 3 od 5

Objavljeno: To Avg 04, 2020 2:26 pm
Napisal/-a tajana
Sem se veselila srecanja, se pa tudi tudi strinjam z odlocitvijo, je pač taksno leto.
Moji paradajzki dozorevajo pocasi, za sprotno porabo jih imamo ze nekaj casa, omako pa kuham danes prvic._________________CARPE DIEM

Objavljeno: To Avg 04, 2020 2:40 pm
Napisal/-a cinija1
Dragi moji jaz se v vsaki težki situaciji tolažim in si rečem, da je vsako slabo za nekaj dobro.

To naj velja tudi za paradajzmanijo.

Bo pa naslednje srečanje toliko slajše

Lep pozdrav vsem, lepe pridelke (kolikor je mogoče pri takem vremenu) in čim manj hudih ur, pravzaprav nič

objemček tebi rožice

cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: To Avg 04, 2020 2:44 pm
Napisal/-a Plamenka
Tudi meni je všeč ideja, da bi imeli temo Galerija paradižnikov 2020 in bi tja lepili slike letošnjih paradižnikov, recimo dva tedna, ker so enkrat zreli eni, drugič drugi. Medtem pa bi se lahko en dan dobili na Zoomu in bi vsak imel pri sebi nekaj plodov letošnjih paradižnikov, ki bi jih takrat pokazal in povedal kaj o njih.

Objavljeno: Sr Avg 05, 2020 12:28 am
Napisal/-a metuljc
Plamenka je napisal/a:
Tudi meni je všeč ideja, da bi imeli temo Galerija paradižnikov 2020 in bi tja lepili slike letošnjih paradižnikov, recimo dva tedna, ker so enkrat zreli eni, drugič drugi. Medtem pa bi se lahko en dan dobili na Zoomu in bi vsak imel pri sebi nekaj plodov letošnjih paradižnikov, ki bi jih takrat pokazal in povedal kaj o njih.

Odlična kombinacija. Le izpeljimo tako. Bomo še malo dodelali scenarij, pa bo.
Je kar pametno delati po pameti. Kot pravi Cinija, bo drugo leto slajše v živo.

Objavljeno: Sr Avg 05, 2020 8:25 am
Napisal/-a muha
A bi potem kar odprli temo GALERIJA 2020 v forumu Paradižnik?

Metuljc z enim lepim uvodom, Plamenka z navodili, kako naj bodo paradižniki predstavljeni (en cel, en razrezan-kako?), da bodo slike enotne. Pa subjektivna ocena okusa morda? In teža? Vse, kar bi v smislu razstave dopolnilo sliko.

Jaz pa poskrbim za urejenost. V začetku lahko lepimo vse v eno temo, da bo enostavneje. Kasneje temo po potrebi/želji razdelimo po barvah.

Če bi jih več dalo sliko iste sorte, jih jaz lahko kasneje združim.

Objavljeno: Sr Avg 05, 2020 9:05 am
Napisal/-a metuljc
Se strinjam, napišem, a ne prej kot enkrat zvečer ali jutri dopoldan.

Objavljeno: Sr Avg 05, 2020 9:15 am
Napisal/-a lpmami
Dobra ideja - da se jih vsaj nagledam pri drugih, če mi že zorijo tako počasi._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Sr Avg 05, 2020 9:52 am
Napisal/-a dašabina
ker smo tako zagnani in ker me mal srce boli, ker ne bomo skupaj, sem morala popravit naslov Very Happy , da se bomo vseeno virtualno družili, se čist drgač bere Laughing

ole_________________sonček je in .....

Objavljeno: Sr Avg 05, 2020 12:28 pm
Napisal/-a muha
dašabina je napisal/a:
da se bomo vseeno virtualno družili, se čist drgač bere Laughing

ole

Res je! Gartlčani se ne damo kar tako, kenede (prevod= kajneda). Wink Very Happy

Objavljeno: Sr Avg 05, 2020 12:35 pm
Napisal/-a Plamenka
Upam, da boste tudi drugi kljub težavam s Shrani.si predstavili letošnje paradižnike.Wink
Navodila bom dopisala, ko bo tema odprta.
Vsekakor naj bo slika paradižnika, če ima posebne liste, recimo woolly, korenčkast, variegated, bi bilo zaželjeno, da je list tudi zraven ploda, pa podatek o približni teži ali velikosti ploda, subjektivna ocena okusa in pozitivne ali negativne lastnosti, recimo tanka kožica, rad poka, čvrst, mesnat,...Predvsem posebnosti o posamezni sorti bi bile zanimive, saj se splošne podatke najde na internetu.
Ali vam je nujna slika tudi prerezanega ploda? Raje bi slikala prerezan plod samo pri kakih bikolorjih, ker zaradi velike količine zdaj paradižnike naberem en dan pred kuhanjem mezge in ne bi rada, da čakajo prerezani na kuhanje. Posamezne prerezane pa lahko uporabim za solato.