Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Stare sorte krompirja

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Prejela! Hvala. 🤗
Tudi moja prva misel je bila - hramba. Nisem sla tako dalec kot Banko, ker imam samo 2 opciji (v trenutni situaciji). Sem optimisticna. 😊 In komaj cakam pomlad.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

He he, sladki problemčki. O tem nisem pretirano razpravljal, ker imam sam težave na drugo stran - preveč hladno, takrat ko je, sicer pa če bi, potem bi vsak rekel "Ah, to ni za mene". Laughing

Do 18°C bo krepko prehuda, to še malo prigreješ in se v bistvu že peče.
Jaz bi v tem primeru ta krompir shranjeval v kakšni lopi ali kaj podobnega in to do prvega resnejšega mraza. Te slanice, ki jih napovedujejo v prihodnjih dneh ne bodo še problem.

Lahko pa sledeče.
Vzameš hobuk s pokrovom, vanj nasuješ nekaj peska ali pa žaganja, ... morda bi bil tudi kakšen papir ok, skratka nekaj za kompenziranje vlage, nato notri ta krompir in vse skupaj pošteno zakoplješ na vrtu.
Žlahtnik na takšen način shranjuje ozimnico in se zelo pohvali.
Za paziti bi bilo potrebno kakšne voluharje in pretirano vlago od dežja ipd.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

No, tole s hobukom in peskom je še bolj priročno kot lesena škatla, ker slednjo bi moral še skupaj zbiti.
Pravzaprav bi zakopal v improviziranem rastlinjaku, tako da ne bo premokro.

Še eno vprašanje imam ( za danes Wink ). In sicer, glede Igorja in virusa Y, nisi imel ti nič problemov s tem ?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Hm, virus. Resnici na ljubo ne vem, vsaj opaziti ni bilo česa dramatičnega, ... razen seveda rje in koloradarjev. To pač "tolče" v oči.
NadaP

Odgovor Napisal/-a NadaP »

Se javim za ovalnega.

Hvala, upam, da mi uspe..._________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Javljam, (ne vem če je na pravem mestu), da je Juglansov Igor(4 ploda) dal 1,60kg, je med prvimi dozorel,skupaj s kifeljčarjem.
Kifeljčar Bloke od 8 krompirckov 1,680
Ličan in Logatec še cvetijo
Hvala Juglans
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Originalnilist, a je igor kaj cvetel? Imaš kaj semena?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
originalnilist

Meni so vsi krompirji(7 sort) slabo cveteli,oz.če se popravim Juglansov Ličan zdej cveti😁 a nekaj pridelka vseeno je.
Če je kdo pripravljen razširjati sorto dam par krompirčkov.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Mene zanima igor. Bo možno kaj dobiti?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
originalnilist

Lpmami dobiš
Odgovori