Paradižnik 2021

Odgovori
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

mfranc je napisal/a:
notranjka je napisal/a:

Notranjka, glede na to, da gojiš največ sort, verjetno tudi belih, bi te prosil za eno čisto kratko mnenje o njih. In sicer po rangiranju:

- najbolj bela sorta Wink

- najbolj okusna sorta

- najbolj trpežna, zdrava sorta

Gojim samo sorto White Queen, in nimam nobene reference .... Rolling Eyes

Uf,si mi pa dal izziv.
Obljubim da strnem in spišem več o belih.
Imam jih mogoče 20 ali več sort in gojim jih izključno na željo moža,saj imajo beli bistveno manj kisline .
Od debeloplodnih mogoče danes napišem da mi je izredno dober White Tomesoll,je izredno aromatičen,sočen in malo spominja na okus melone._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Ima kdo Oregon spring paradižnik? Bi prosila kakšno seme. Možna menjava ali pa plačilo. Ne najdem v eu trgovinah...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zdajle sem malo širirla obzorje gled sort zgodnjih paradižnikov. Naletela na ruski sorti Boni - Mm in Sanka.

Zanima me, ali ju kdo pozna in kje po navadi naročate semena... Mogoče bi jih naročila - da še jaz malo prispevam k svetovnemu prometu Embarassed_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Prvič slišim za ti dve sorti. Sanko imajo pri Nikitovki, kjer je za lansko sezono naročala Češnca. Boni-Mm pa sem videla samo na e-bayu.
brbr

Plamenka, hvala. Na e-bayu imajo oba. Mogoče se odličim za nakup._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Brbr, ti kar brez slabe vesti naroči.
Letalo bo v vsakem primeru letelo. S kuverto zate ali brez ... Wink
brbr

AB, saj vem, ampak, da bi letanje in prenašanje sem in tja podpirala še sama, mi pa ni niti namanj pri srcu...

Ko najdem pravo sorto za moje razmere, jo bom skrbno negovala in čuvala in se ne bom več ozirala za drugimi/novimi.

No, nekaj jih že imam. Teh bom letos sadila več rastlin in poskusila pridelati čimboljše seme._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ker smo danes omenjali balkonske paradižnike - v četrtek bodo v Hoferju imeli semena sorte Vilma.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Danes sem bila na strani paradiznik.si. ali kdo sadi cesnjevec cherry pink grape ali ribezove velikosti currant sweet pea? En cesnjevec bi letos posadila. Obicajno sem Chang li, lani mi je krizantema prinesla v obliki dateljna in se enega, bom sejala letos. Eno sadiko mini cesnjevca zelim in za currant je mamljiv opis. Izkusnje? Podobne sorte?_________________Lp, Živa
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

brbr je napisal/a:
Zdajle sem malo širirla obzorje gled sort zgodnjih paradižnikov. Naletela na ruski sorti Boni - Mm in Sanka.

Zanima me, ali ju kdo pozna in kje po navadi naročate semena... Mogoče bi jih naročila - da še jaz malo prispevam k svetovnemu prometu Embarassed

Se mi zdi,da imam Sanka jaz .
Ti bom pogledala in javim.Semena je nekaj let nazaj naročila Novinka in imam še njeno zalogo-_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Odgovori