Paprika 2021

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Kje v Ljubljani imajo seme paprike Ljubov dlan?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dajmar je napisal/a:
Kje v Ljubljani imajo seme paprike Ljubov dlan?

Ni čisto v Ljubljani, ampak, TUKAJ.

Naj rečem z Vodnikom? Glej, Gartlc vse ti ponudi, iz rok mu prejemat ne mudi..... Seveda v zmernih količinah.
(dvomim pa, da kje v trgovini s semeni)
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Nekaj semen Ljubov dlan imam še. Pri meni ne uspeva, zato bom oddala v Gartlc škatlo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Originalnega semena (iz Srbije) paprike Ljubov dlan imam še veliko, ker sem našla eno založeno vrečko s semeni.... Prepričana sem, da je semen dovolj za ves Gartlc.
Če jih zmanjka v Gartlcškatli, jih lahko dobite tudi pri meni._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Super! Sicer jih je tudi v Gartlc škatli še kakih 200 (ocena, štela nisem) Ko jih bo zmanjkalo, bom kar tam pripisala, na koga naj se obrnejo. Prav?
brbr

Seveda._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz imam tudi še viška svojih ( lansko leto pridelanih; izoliranih ) semen Ljubov dlan.

Danes sem sem dal namakat semena paprik, jutri gredo v zemljo !
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Pozna kdo papriko kozji rog, vaše izkušnje?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ko smo pred leti izbirali paprike za domačo vzgojo, so bile paprike kozji rog označene kot "tankostenske" paprike, zato se jih tudi nismo lotili, imamo radi take s debelo steno, z več "mesa".
Pri vzgoji paprik (tu na Gorenjskem se rad pokaže manjko globalnega ogrevanja : ) se je izkazalo, da najbolje rode zgodnje sorte. V parih letih je tako odpadla meni sicer ljuba kurtovska kapija, a so jo nadomestile lubov dlan, slavonka, strižanka in ostale "široke šarene" - raznobarvne babure.

Letošnje paprike so bile sejane 8. februarja, seme strižanke, še originalno, staro kakih 6 let, je uspešno kalilo - vse ostalo pa nič - kaže, da bo treba ponoviti.
brbr

Paprike sem sejala 18.2. in danes je že pokukakal na plano en ljubov dlan._________________naredimo svet lepši
Odgovori