Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

papasmrk pozdravljen,

Hofer v tujini v tem času prodaja kaki Persimon, ki zgleda podobno.

http://www.wogibtswas.at/kaki-persimon-angebot-171264
Nazadnje urejal/a orlica 03 Nov 2013 20:26; skupaj popravljeno 1 krat
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Kaki "Persimmon" je Tipo, vsaj tako mislim ker je okrogel, pa še umeden je. Tale je pa trde sorte in rahlo štirioglaten.

lp
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dosedaj sem pri skoraj vseh trdoužitnih iz trgovske ponudbe opazila oznako "persimon". Tipo gotovo ni. Ta je trdoužiten le, če je oplojen - če ima peške. "Persimoni" so pa vsi brez njih.
papasmrk

Uglavnem vem, da sem enkrat kupil umeden Tipo v največjem Mercatorju v Lj. Seveda ga niso prodajali pod Tipo ampak "kaki Persimon". Dostikrat na štantih prodajajo Tipo kot "kaki Persimon" ali pa "navaden kaki". Na smeh mi pa gre ko nekateri prodajajo "Vanilijev kaki" Laughing
orlica

papasmrk, sem šla malo poguglat...Persimmon je skupno ime za kakije najrazličnejših sort Shocked , v bistvu nekakšen "sinonim" za kakije nasplošno puli lase

https://www.google.si/search?q=persimmon+types+pictures&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=C4p2UpvWLtP44QSDmYDgBg&ved=0CCcQsAQ&biw=1557&bih=735

Med brskanjem po spletu sem videla, da sta npr. Jiro in Fuyu podobno oglata kot tvoj in trdoužitna.

To je res cela znanost Very Happy
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

ojla.
Kaki na sliki kupljen v Hoferju je sorta Fuyo in je trdoužiten. Imam sam dve drevesi so zelo polne in imajo, ker so rodili prvič bolj majhne plodove. Sem pa pred 6 let kolegu podaril eno drevesce in je sedaj že pravo drevo rodnost pa tako obilna da je moral veje podpolcat. Plodovi pa kar dvakrat večji od mojih a bo že.

Še slika od podarjenca, pa saj sem dobil 25 plodov.

Pa še dve sliki mojih dveh Fuyo dreves, ki sem jih pred 2 leti 4 letne zaradi prostora presadil na deželo.

Za konec pa še doma na dvorišču Vaniglija pred 3 dnevi.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije

L.P.Ivan._________________Veselo na delo !
papasmrk

Ivipiči, imaš pa lep pogled na oranžne kroglice obešena na drevesa Smile.Je pa tale kaki iz Hoferja verjetno res sorta Fuyu.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

papasmrk je napisal/a:
Ivipiči, imaš pa lep pogled na oranžne kroglice obešena na drevesa Smile.Je pa tale kaki iz Hoferja verjetno res sorta Fuyu.

PA NE MEŠATI POJMOV O VRSTAH.
Vrsta FUYU ne obstaja. Je pa Fuyi, katerega plod je kot trd neodvisno od oploditve trpek.
Glede prvo navedenega obstaja: HANA FUYU- plod užiten takoj ob obiranju!!!
CAL FUYU -oplojen ni trpek, neoplojen trpek.!!!
Ivipiči- takoj pospravi pridelek, kajti, če zavohajo ŠKORCI,se slabo piše.
Opazoval sem pretekli teden,v Goriških Brdih-- dobesedna invazija- več sto- jata.Pregled vinogradov- dobesedno se je nebo stemnilo.Nato na kakije.
Shocked
lp.
orlica

vinkoz, po moje pri ivipičiju ni več škorcev. Iz našega področja so že pred časom odleteli. no, bo sam povedal.
ivipiči, čestitke. res imaš čudovite kakije juhej
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Eh Vinko,tudi škorci znajo kam se odpravit po najboljše sadje.
Odgovori