Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
-
-
papasmrk, sem šla malo poguglat...Persimmon je skupno ime za kakije najrazličnejših sort
, v bistvu nekakšen "sinonim" za kakije nasplošno
https://www.google.si/search?q=persimmon+types+pictures&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=C4p2UpvWLtP44QSDmYDgBg&ved=0CCcQsAQ&biw=1557&bih=735
Med brskanjem po spletu sem videla, da sta npr. Jiro in Fuyu podobno oglata kot tvoj in trdoužitna.
To je res cela znanost![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Shocked](images/smiles/icon_eek.gif)
![puli lase](images/smiles/sm52.gif)
https://www.google.si/search?q=persimmon+types+pictures&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=C4p2UpvWLtP44QSDmYDgBg&ved=0CCcQsAQ&biw=1557&bih=735
Med brskanjem po spletu sem videla, da sta npr. Jiro in Fuyu podobno oglata kot tvoj in trdoužitna.
To je res cela znanost
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
-
ojla.
Kaki na sliki kupljen v Hoferju je sorta Fuyo in je trdoužiten. Imam sam dve drevesi so zelo polne in imajo, ker so rodili prvič bolj majhne plodove. Sem pa pred 6 let kolegu podaril eno drevesce in je sedaj že pravo drevo rodnost pa tako obilna da je moral veje podpolcat. Plodovi pa kar dvakrat večji od mojih a bo že.
Še slika od podarjenca, pa saj sem dobil 25 plodov.
Pa še dve sliki mojih dveh Fuyo dreves, ki sem jih pred 2 leti 4 letne zaradi prostora presadil na deželo.
Za konec pa še doma na dvorišču Vaniglija pred 3 dnevi.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije
L.P.Ivan._________________Veselo na delo !
Kaki na sliki kupljen v Hoferju je sorta Fuyo in je trdoužiten. Imam sam dve drevesi so zelo polne in imajo, ker so rodili prvič bolj majhne plodove. Sem pa pred 6 let kolegu podaril eno drevesce in je sedaj že pravo drevo rodnost pa tako obilna da je moral veje podpolcat. Plodovi pa kar dvakrat večji od mojih a bo že.
Še slika od podarjenca, pa saj sem dobil 25 plodov.
Pa še dve sliki mojih dveh Fuyo dreves, ki sem jih pred 2 leti 4 letne zaradi prostora presadil na deželo.
Za konec pa še doma na dvorišču Vaniglija pred 3 dnevi.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije
L.P.Ivan._________________Veselo na delo !
-
papasmrk je napisal/a: |
Ivipiči, imaš pa lep pogled na oranžne kroglice obešena na drevesa ![]() |
PA NE MEŠATI POJMOV O VRSTAH.
Vrsta FUYU ne obstaja. Je pa Fuyi, katerega plod je kot trd neodvisno od oploditve trpek.
Glede prvo navedenega obstaja: HANA FUYU- plod užiten takoj ob obiranju!!!
CAL FUYU -oplojen ni trpek, neoplojen trpek.!!!
Ivipiči- takoj pospravi pridelek, kajti, če zavohajo ŠKORCI,se slabo piše.
Opazoval sem pretekli teden,v Goriških Brdih-- dobesedna invazija- več sto- jata.Pregled vinogradov- dobesedno se je nebo stemnilo.Nato na kakije.
![Shocked](images/smiles/icon_eek.gif)
lp.
-