Asimina - nadaljevanje
-
Ja, pri meni.
Imam dve asimini, ena je bujne rasti in ima že tretje leto koreninske poganjke,
tako kot praviš v krogu cca 1,5m. Zaenkrat jih puščam tam, kjer so. Si jih ne upam izkopavati, da ne bi poškodoval koreninskega sistema matičnega drevesa.
Druga asimina je šibke rasti in brez omenjenih poganjkov.
Imam dve asimini, ena je bujne rasti in ima že tretje leto koreninske poganjke,
tako kot praviš v krogu cca 1,5m. Zaenkrat jih puščam tam, kjer so. Si jih ne upam izkopavati, da ne bi poškodoval koreninskega sistema matičnega drevesa.
Druga asimina je šibke rasti in brez omenjenih poganjkov.
-
- Kraj: Domžale
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
Moji dve drevesi sta me letos prerasli.
Naslednje leto bi pa verjetno že lahko kaj rodili, če bodo le vremenske razmere dopuščale ...
Lpmami, naročila za plodove asimin sprejemajo vse Agrolitove poslovalnice.
Sicer ti na Gorenjskem nimaš nobene, ampak če boš pa kaj k žlahti v moj konec hodila, pa lahko podaljšaš še do Zadobrave.
Naslednje leto bi pa verjetno že lahko kaj rodili, če bodo le vremenske razmere dopuščale ...
Lpmami, naročila za plodove asimin sprejemajo vse Agrolitove poslovalnice.
Sicer ti na Gorenjskem nimaš nobene, ampak če boš pa kaj k žlahti v moj konec hodila, pa lahko podaljšaš še do Zadobrave.
-
Nisem preverjal, ampak zagotovo so. Saj so bili tudi že letos in lansko leto, prve plodove pa še vedno čakam.
Sicer za drevesi sami je morda še bolje, da letos še nista obrodili ?!
Zdaj če bo naslednje leto ob cvetenju spet kak mraz, dobita obe drevesci po 4 prekle okoli in "šotor" iz koprene.
Pri dvometerskih drevesih je to še izvedljivo, sploh ker asimina dela še tako lepo stožčasto krošnjo.
Sicer za drevesi sami je morda še bolje, da letos še nista obrodili ?!
Zdaj če bo naslednje leto ob cvetenju spet kak mraz, dobita obe drevesci po 4 prekle okoli in "šotor" iz koprene.
Pri dvometerskih drevesih je to še izvedljivo, sploh ker asimina dela še tako lepo stožčasto krošnjo.
-
anzez je napisal/a: |
Pozdravljeni. Doma imamo asimino, posajena je bila pred tremi leti, takrat smo jo tudi zaščitili z mrežo proti voluharji. Letos rastlinca ne raste kot bi morala. Spomladi so listi lepo odgnali, zdaj pa stagnira že slab mesec, rast ne napreduje, zaenkrat pa tudi ni vidno da bi se listi sušili. Bi lahko to bila še posledica spomladanske pozebe? Po forumu sem bral tudi nekaj o propadanju asimin zaradi zavijanja korenin. Ima kdo kaj izkušenj s tem oziroma kakšen nasvet, kako ukrepati? Hvala za odgovor. Lp Anže |
Pri meni asimine prva štiri leta praktično niso nič zrastle. Potem pa so podivjale. Po 7 letih imam 4 do 5 m drevesa. Sorta Prima in Sunflower. Do danes še nobenega ploda. Če naslednje leto spet ne bo nič, jih bom požagal in posadil hruške._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Klemen
Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.