Asimina - nadaljevanje

Odgovori
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Ja, pri meni.
Imam dve asimini, ena je bujne rasti in ima že tretje leto koreninske poganjke,
tako kot praviš v krogu cca 1,5m. Zaenkrat jih puščam tam, kjer so. Si jih ne upam izkopavati, da ne bi poškodoval koreninskega sistema matičnega drevesa.
Druga asimina je šibke rasti in brez omenjenih poganjkov.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Danes sem po spletu iskal recept za sladoled iz asimin. In glej ga zlomka. Pred enim receptom je bil opis rastline, fotografija cveta asimine, zraven pa rastlina in plodovi PAPAJE.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pa dobro, saj oboje se konča na A.
Skoraj isto, a ne ? Laughing
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Papaya : Pawpaw Wink
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Kako je letos obrodila asimina? Se bo dalo kaj kupit za piko odret?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ravno razmišljam, da se letos asimine zelo počasi spravljajo zoreti.

Razmišljam predvčeraj, razmišljam včeraj ... Danes močan veter in prva sunflower je tu Smile
Andrej Banko

Moji dve drevesi sta me letos prerasli.
Naslednje leto bi pa verjetno že lahko kaj rodili, če bodo le vremenske razmere dopuščale ...

Lpmami, naročila za plodove asimin sprejemajo vse Agrolitove poslovalnice.
Sicer ti na Gorenjskem nimaš nobene, ampak če boš pa kaj k žlahti v moj konec hodila, pa lahko podaljšaš še do Zadobrave.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Sej to že sedaj lahko pogledaš, če imajo cvetne brste, ker so že nekaj časa vidni._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Andrej Banko

Nisem preverjal, ampak zagotovo so. Saj so bili tudi že letos in lansko leto, prve plodove pa še vedno čakam.
Sicer za drevesi sami je morda še bolje, da letos še nista obrodili ?!
Zdaj če bo naslednje leto ob cvetenju spet kak mraz, dobita obe drevesci po 4 prekle okoli in "šotor" iz koprene.
Pri dvometerskih drevesih je to še izvedljivo, sploh ker asimina dela še tako lepo stožčasto krošnjo.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

anzez je napisal/a:
Pozdravljeni. Doma imamo asimino, posajena je bila pred tremi leti, takrat smo jo tudi zaščitili z mrežo proti voluharji. Letos rastlinca ne raste kot bi morala. Spomladi so listi lepo odgnali, zdaj pa stagnira že slab mesec, rast ne napreduje, zaenkrat pa tudi ni vidno da bi se listi sušili. Bi lahko to bila še posledica spomladanske pozebe? Po forumu sem bral tudi nekaj o propadanju asimin zaradi zavijanja korenin. Ima kdo kaj izkušenj s tem oziroma kakšen nasvet, kako ukrepati?
Hvala za odgovor.
Lp Anže

Pri meni asimine prva štiri leta praktično niso nič zrastle. Potem pa so podivjale. Po 7 letih imam 4 do 5 m drevesa. Sorta Prima in Sunflower. Do danes še nobenega ploda. Če naslednje leto spet ne bo nič, jih bom požagal in posadil hruške._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Klemen
Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Odgovori