Grah - Pisum sativum
-
- Prispevkov: 1325
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Meni je enak kot navadni sladkorni, je pa tako kot je Ivčk rekla, prej je res lewpo rumen, ko pa raste in zori, pa ta barva kar nekam izgine in postane skoraj tak kot vsak drug sladkorni grah.
Zrnje je bolj zanimivo kot sami stroki, je nekako krem zeleno in z vijoličnimi pikicami.Nazadnje urejal/a pika 25 Avg 2013 09:25; skupaj popravljeno 1 krat
Zrnje je bolj zanimivo kot sami stroki, je nekako krem zeleno in z vijoličnimi pikicami.Nazadnje urejal/a pika 25 Avg 2013 09:25; skupaj popravljeno 1 krat
-
- Prispevkov: 537
- Pridružen: To Jun 18, 2013 2:00 am
Ne, ne iz Estonije - za ta semena ne vem.
Semena sladkega graha iz Lidla - iz njih ne zraste takšen sladek grah, kot smo ga bili vajeni, ampak grah kot ga prodajajo v zamrznjenih "kitajskih" mešanicah.
Jaz bi rada sladek grah kot ga zgoraj opisuje Ivčk.
Iz takšnega graha so juhice nekaj najboljšega, lahko pa stroke pohrustaš že kar na vrtu.
Semena sladkega graha iz Lidla - iz njih ne zraste takšen sladek grah, kot smo ga bili vajeni, ampak grah kot ga prodajajo v zamrznjenih "kitajskih" mešanicah.
Jaz bi rada sladek grah kot ga zgoraj opisuje Ivčk.
Iz takšnega graha so juhice nekaj najboljšega, lahko pa stroke pohrustaš že kar na vrtu.
-
- Prispevkov: 1325
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Lani je tudi pri meni iz lidla zrasel sladek grah, ta za stročje, par jih je bilo vmes za zrnje, letos pa brez izjeme samo za zrnje, očitno se jim je nekaj na celi črti zalomilo letos. Mal dnarja, mal muzike, ne?
Je pa ta za zrnje vseeno odličen, sem ga že skuhala v rižoti skupaj z mladim korenčkom, čisto nekaj drugega kot zamrznjen.
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Je pa ta za zrnje vseeno odličen, sem ga že skuhala v rižoti skupaj z mladim korenčkom, čisto nekaj drugega kot zamrznjen.
-
- Prispevkov: 122
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
Meni je iz Lidlovih semen mešanih rožic lani zrasla tudi ena konoplja
sem ugotavljala kaj bo to za ena lepa rožica, pa buljila vanjo pa se po glavi praskala, kdaj misli cveteti
in ko mi je končno potegnilo, kaj to v resnici je, mi jo je pobrala suša
Tako da v Lidlu se splača kupovati, vedno še kaj več dobiš ![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
-
- Prispevkov: 513
- Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am
Danes sem že drugič pobrala grah Mali provanslec. Zdaj se je že malo začel sušiti in bi zrnje iz bolj suhih strokov shranila za seme.
Saj sem že na prejšnjem forumu brala o tem, ampak vseeno me zanima: a morajo biti stroki čisto posušeni, če ga shranim za seme, ali je dovolj, da ga posušim do konca zdaj, ko je že oluščen?
Grah Rondo, ki je bil sejan kasneje, pa ima že polno ploščatih strokov, zdaj samo še čakamo, da se zdebeli![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Saj sem že na prejšnjem forumu brala o tem, ampak vseeno me zanima: a morajo biti stroki čisto posušeni, če ga shranim za seme, ali je dovolj, da ga posušim do konca zdaj, ko je že oluščen?
Grah Rondo, ki je bil sejan kasneje, pa ima že polno ploščatih strokov, zdaj samo še čakamo, da se zdebeli
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
-
- Prispevkov: 1620
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Irenca, najbolje je, da je čimbolj suh, tako boš zagotovo vedela, da je seme zrelo. Potem ga pa tako in tako notri še dosušiš (do dva tedna rabi, da je popolnoma suh) in daš v skrinjo na vsaj dva dni, da pobiješ ličinke fižolarja..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
spletna stran: www.tomatojunkie.eu