Narcissus - narcisa

Odgovori
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Tudi moje so pogrizene. So nacefrane in preluknjane. Ene imajo se samo tulcek. Srne in zajci ne morejo noter, ker imamo ograjo. To se mi je pojavilo prvic. Sem jih posteno pregledala pa nisem nic nasla. Mogoce so kaksni rilckarji, ki pridejo ponoci na pojedino.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Ne, niso bili deformirani, ko so prišli ven. Zgledajo kot res pač pogrizeni zdaj, ko so odprti. Sem pa mal pogooglal in pišejo, da imajo polži zelo radi cvetove, listov pa ne jedo. Mogoče bo to, čeprav sline ni videti...
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Najbolje,da nastaviš vabo za polže,mogoče so pa prav oni krivci
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Skoraj sigurna sem, da gre za polže. Pri meni so tako pogrizli cvetove telohov, ko so bili šele komaj v zametkih, toplo je bilo pa še dovolj, da so male rdeče pošasti plesale naokoli.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Tako enostavne, da bolj ne morejo biti, ampak meni so od vseh pri nas doma najljubše.

nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

O tudi moje najljubše pa takolepo dišijo. Ve morda kdo kje kupiti čebulice te vrste? Predleti smo jih imeli ogromno sedaj pa kar izginjajo.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Tudi pri nas jih je čedalje manj. Sem vsako leto na preži za čebulicami po trgovinah in vrtnih centrih, še brez uspeha. Morda bi jih bilo treba presaditi, mogoče bi to pomagalo.
robert

Te narcise se bo zelo težko našlo v kakšnem centru ali kakšni vrtnariji.Še pred leti jih je cvetelo veliko ob marsikateri hiši.Žal pa jih vedno bolj izrinjajo komercialno bolj zanimivi cvetovi.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A so meni kljub vsemu najlepše, ker najbolj spominjajo na naše avtohtone iz Golice, primorskih pokrajin in še kje. Pred leti sem jih še uspela nabaviti, a so že majčkeno žlahtnjene - cvetni lističi so na konceh malenkost bolj zaobljeni.

Slik ni več videti, ker je shranjevalnik Slikomat propadel

Ste kaj opazovali, bi se jih dalo razmnoževati s semeni? Pri meni nekatere naredijo semena, druge ne.
Nazadnje urejal/a muha 26 Mar 2024 07:43; skupaj popravljeno 2 krat
robert

Bi se dalo.Semena posejemo nekje septembra v mešanico šote,humosa in grobega peska,kaliti pa začnejo naslednjo pomlad.Ko nastanejo iz semen majhne čebulice jih posadimo.
Vložen trud pa se nam poplača v 4-5 letih,takrat lahko pričakujemo prve cvetove.
Odgovori