Koruza - Zea mays

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

JR Design, sicer mi je letos uspelo pobrati celo nekaj storžev škrlatne koruze a mi je ostala bolj kot ne v še v mlečni fazi, tako da ne vem, če bo sploh kalila, lahko pa ti dam še nekaj lanskoletnih semen, teh še imam. Wink
JR Design

Odgovor Napisal/-a JR Design »

Bi se priporočil za lansko seme. Pošljem ZS z naslovom._________________Narava je vsemogočna!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A-A, je to tista nizka, katere semena si delila spomladi? Meni jo je zagodla suša in sem uspela pridelati samo en storž, enako kot ti sem ga morala odtrgat še v mlečni zrelosti. Preizkus kalitve takega zrna je pokazal, da bi volja sicer bila, energije pa ne. Nakazal je kalček, potem ga je pa zmanjkalo Crying or Very sad .
Aye-Aye

Muha, imela sem dve vrsti koruze, rdečo nižjo Double red in škrlatno velikanko Morado. Verjetno si dobila ta rdečo, ki je tudi meni letos še slabše delala kot ta škrlatna, tudi suša, tako da sem tudi te pridelala komaj za dva nastrelena storža. Rolling Eyes Bom morala iskat nov vir semena, saj mi je zelo všeč. Wink
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Sem spomladi dobila Morado koruzo od AA pa mije storž uspel samo do mlečnosti,če bo kaj viška semen pa tudi čeje od lanskega leta bom zelo vesela mi zelo je všeč ko zraste zelo visoko in je ograja pred radovednimi sarodniki ki vse vedo Crying or Very sad
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

AA, meni je pa Double Red letos krasno delala, celo najedli smo se jo! Vir torej imaš, nekaj malega semenk imam viška Wink

Nizka pa pri meni vsekakor ni bila, to mesto zavzame Blue Jade, ki je dwarf koruzica, ta je bila res prekrasna!
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Meni je bila ta rdeča še posebej všeč, ker me ni prerasla Very Happy . Za tako bi se še priporočala s tem, da bi jo predvzgojila v lončkih, česar letos žal nisem naredila.

Ivč, kako visoka je bila Double Red pri tebi?
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

No, mene je prerastla, vsekakor, ne pa za veliko. Torej res ni ne vem kako visoka, jaz merim v višino slabih 160cm.

Vsekakor pa priporočam predvzgojo v lončkih, moje koruzice so mi za predvzgojo bile zelo hvaležne, na vrt sem namreč sadila kar krepke sadike! Je pa dobro sejati po največ dve zrni v en lonček in kasneje šibkejšo rastlinico spodrezati, da se močnejša lepše razraste.
Seveda je to včasih potratno, če imaš malo semen, v teh primerih pač sadiš po eno zrno in raje riskiraš prazen lonček kot izgubo dragocenih semen..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
JR Design

Odgovor Napisal/-a JR Design »

Aye-Aye, jaz bi rad tisto velikanko Morado. Very Happy_________________Narava je vsemogočna!
Aye-Aye

Ivčk je napisal/a:
AA, meni je pa Double Red letos krasno delala, celo najedli smo se jo! Vir torej imaš, nekaj malega semenk imam viška Wink
Nizka pa pri meni vsekakor ni bila, to mesto zavzame Blue Jade, ki je dwarf koruzica, ta je bila res prekrasna!

Very Happy Hvala Ivčk, z veseljem, tako ali tako pa moram še seznam naredit kaj ti lahko ponudim, morda bo zdaj kaj več časa, volje Wink

Sem pa tudi tole malo blue jade sadila, samo letos je res bila strašna suša tako, da tudi ta ni ravno blestela a za seme jo je dovolj, tudi še za koga. Wink

Vodenka in JR Design dobita Morado. Priporočam pa, sploh pri tej sorti predvzgojo, če želite da dozori. Meni je lani prav lepo, letos pa je bilo maja in junija prehladno, potem pa še suša in še september kar hladen, tako da res slabi pogoji. Bo pa drugo leto bolje. Wink
Odgovori