Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Na Brdi
Moderator: Melona
20.10.2012
Vrtnice v jeseni pri nas:
Hibridna ponavljalka Juliet
Starinske čajevke: prva je Homere, cvetovi so majhni in kot vse stare čajevke zelo občutljiva na dež. So se pa šele sedaj jeseni prebudile in rastejo.
White Maman Cochet z velikanskim cvetom, blag čajni vonj.
Čajevka Adam me zelo spominja na Blossomtime in ima svoj čar
Mademoiselle Francisca Krüger
Čajevka Catherine Mermet
Čajevka Archiduck Joseph z mnogimi cvetovi in lepim sladkim vonjem.
Čajevka Rosette Delizy z istimi karakteristikami
Prekrasne so v tem obdobju Noisette. Celine Forestier ima prekrasne velike nežnorumene cvetove in kakšen ima tako primes roza barve.
Jubilee Celebration je letos zelo dobro pocvitala
Rumeni Graham Thomas nori v višino ob stopnišču in pridno ji sledi Gabrielle Noyelle, ki postaja tudi orjakinja.
Burgundy Iceberg
Cvet Internationale Herald Tribune od blizu
Astrid Grafin von Hardenberg
Vrtnice v jeseni pri nas:
Hibridna ponavljalka Juliet
Starinske čajevke: prva je Homere, cvetovi so majhni in kot vse stare čajevke zelo občutljiva na dež. So se pa šele sedaj jeseni prebudile in rastejo.
White Maman Cochet z velikanskim cvetom, blag čajni vonj.
Čajevka Adam me zelo spominja na Blossomtime in ima svoj čar
Mademoiselle Francisca Krüger
Čajevka Catherine Mermet
Čajevka Archiduck Joseph z mnogimi cvetovi in lepim sladkim vonjem.
Čajevka Rosette Delizy z istimi karakteristikami
Prekrasne so v tem obdobju Noisette. Celine Forestier ima prekrasne velike nežnorumene cvetove in kakšen ima tako primes roza barve.
Jubilee Celebration je letos zelo dobro pocvitala
Rumeni Graham Thomas nori v višino ob stopnišču in pridno ji sledi Gabrielle Noyelle, ki postaja tudi orjakinja.
Burgundy Iceberg
Cvet Internationale Herald Tribune od blizu
23.10-2012
Razočarana sem najbolj nad Marie Van Houtte in nad White Maman Cochet (mama od nje oz. sporta Maman Cochet je prav M.V.Houtte.) Po videzu in ostalih karakteristikah sta enaki, zato bom MVH drugo leto precepila. Popki se zaližejo ob deževnem vremenu in lističi porjavijo ter zgnijejo gor, če jih ne odstraniš. Boljše so ostale, katere imam, se vsaj ne tako zaližejo, ampak ob deževnem vremenu dobijo rjave zunanje robove na cvetnih lističih in ko se posušijo delujejo kot tanek papir. Homere je taka, ampak ni ogroženo cvetenje zaradi tega. Adam je še najboljši pa tudi Rosette Delizzy in Archiduck Joseph jo odneseta le z nekaj rjavimi robovi. Ti dve zadnji se splača nabaviti, saj poleg sladkega vonja in veliko nastavljenih cvetov baje pocvitata v pozno jesen in mogoče pri nas tudi v začetek zime, bomo še videli.
Čajevka Archiduck Joseph ima tako rast a rabi vsaj še dve leti do lepega grma
(Pol) rugoza Conrad Ferdinand Meyer neverjetno močno diši in ni čudno, da jo je tudi Austin večkrat uporabljal v svojih križanjih.
njegovi starši:
seed: Germanica (Rugosa, Muller, pre 1897)
pollen: Gloire de Dijon (Tea Noisette, Jacotot, 1850) × Duc de Rohan (Hybrid Perpetual, Lévêque, 1861)
Gruss and Aachen je trenutno v svojem prekrasnem elementu
Razočarana sem najbolj nad Marie Van Houtte in nad White Maman Cochet (mama od nje oz. sporta Maman Cochet je prav M.V.Houtte.) Po videzu in ostalih karakteristikah sta enaki, zato bom MVH drugo leto precepila. Popki se zaližejo ob deževnem vremenu in lističi porjavijo ter zgnijejo gor, če jih ne odstraniš. Boljše so ostale, katere imam, se vsaj ne tako zaližejo, ampak ob deževnem vremenu dobijo rjave zunanje robove na cvetnih lističih in ko se posušijo delujejo kot tanek papir. Homere je taka, ampak ni ogroženo cvetenje zaradi tega. Adam je še najboljši pa tudi Rosette Delizzy in Archiduck Joseph jo odneseta le z nekaj rjavimi robovi. Ti dve zadnji se splača nabaviti, saj poleg sladkega vonja in veliko nastavljenih cvetov baje pocvitata v pozno jesen in mogoče pri nas tudi v začetek zime, bomo še videli.
Čajevka Archiduck Joseph ima tako rast a rabi vsaj še dve leti do lepega grma
(Pol) rugoza Conrad Ferdinand Meyer neverjetno močno diši in ni čudno, da jo je tudi Austin večkrat uporabljal v svojih križanjih.
njegovi starši:
seed: Germanica (Rugosa, Muller, pre 1897)
pollen: Gloire de Dijon (Tea Noisette, Jacotot, 1850) × Duc de Rohan (Hybrid Perpetual, Lévêque, 1861)
Gruss and Aachen je trenutno v svojem prekrasnem elementu
11.05.2013
Sedaj je okrog mene že začetek manjšega razcveta vrtnic. V zraku se opojni vonj cvetočih akacij meša z vrtničnim, ko pridem malo bližje tistim, katere najboj dišijo. Izkoristila sem kratek čas, ko je nehal padati dež in je celo pokukalo sonce. Kar naenkrat je bilo prav vroče.
Čajevka Adam
Aloha (Kordes) ima prekrasne velike cvetove, ampak manjka ji obstojnost, vonj in ponavljanje
Čajevka Archiduc Joseph
Banksia Luthea
Baron Girod L'Ain
Coctail
Hyb.rugoza Conrad Ferdinand Meyer
Prvič sem imela priliko videti to vrtnico tako od blizu. Zakaj mi niste povedali? Meni je to ena najlepših vrtnic kar sem jih kdaj videla! Crimson Glory cl. In kako dišiiiiii...
Zamudila sem že dosti odprtih cvetov, saj stalno pada dež in jih precej uničuje. Ampak lepota je tako velika, da je dež ne more izbrisati. In ta divji vonj... Eyes for You
Rugosa Fimbriata
Moss Gabriel Noyell je še bolj zrasla
Gredica z dvema, kateri zacvetita prvi levo Baron Girod L'Ain, zadaj Souv.Du Dr.Jamain
Jamain
Čajevka Homere
Indigo
Kazanlik
International Herald Tribune
Little Showoff
Louise Odier, ko bo zacvetel v celoti pa druga slika
Mme.Eduoard Herriot čaka boljše, sončne dni
Zacvetela mi je nova vrtnica Minerva. Zelo lepih barv, marmornata barva se preliva, krasno diši
Rimosa je dala kljub slabemu začetku lep pogled na cvetenje
Angležinja William Shakespeare 2000
Rosette Delizy
Sedaj je okrog mene že začetek manjšega razcveta vrtnic. V zraku se opojni vonj cvetočih akacij meša z vrtničnim, ko pridem malo bližje tistim, katere najboj dišijo. Izkoristila sem kratek čas, ko je nehal padati dež in je celo pokukalo sonce. Kar naenkrat je bilo prav vroče.
Čajevka Adam
Aloha (Kordes) ima prekrasne velike cvetove, ampak manjka ji obstojnost, vonj in ponavljanje
Čajevka Archiduc Joseph
Banksia Luthea
Baron Girod L'Ain
Coctail
Hyb.rugoza Conrad Ferdinand Meyer
Prvič sem imela priliko videti to vrtnico tako od blizu. Zakaj mi niste povedali? Meni je to ena najlepših vrtnic kar sem jih kdaj videla! Crimson Glory cl. In kako dišiiiiii...
Zamudila sem že dosti odprtih cvetov, saj stalno pada dež in jih precej uničuje. Ampak lepota je tako velika, da je dež ne more izbrisati. In ta divji vonj... Eyes for You
Rugosa Fimbriata
Moss Gabriel Noyell je še bolj zrasla
Gredica z dvema, kateri zacvetita prvi levo Baron Girod L'Ain, zadaj Souv.Du Dr.Jamain
Jamain
Čajevka Homere
Indigo
Kazanlik
International Herald Tribune
Little Showoff
Louise Odier, ko bo zacvetel v celoti pa druga slika
Mme.Eduoard Herriot čaka boljše, sončne dni
Zacvetela mi je nova vrtnica Minerva. Zelo lepih barv, marmornata barva se preliva, krasno diši
Rimosa je dala kljub slabemu začetku lep pogled na cvetenje
Angležinja William Shakespeare 2000
Rosette Delizy
25.05.2013
Pogled iz kuhinjskega okna
Gredica na desno - antične vrtnice
V ospredju Indigo
Gruss and Aachen (bela različica Irene Waats)
Prešeren je letos zelo lep. Ima ogromne cvetove. Pri meni je dve leti in se je izkazal
kot dobra in lepa vrtnica z zdravimi listi!
Letos se je razrasla burbonka Mme.Isaac Perreire, desno pa je še Louise Odier.
MIP
Paul's Himalayan Musk, še malo do vrhunca
Gredica angležinj, Jubilee Celebration in Teasing Georgia
Mary Rose
Moss - Crimson Globe
Minerva
Gabriel Noyelle in Graham Thomas levo, desno Rimosa
Gabriel Noyelle
Spredaj Rimosa, zadaj Graham Thomas
Blanc Double de Coubert
Midnight Blue
Rosa Mundi (galka Versicolor)
Eden Rose, ena izmed štirih ob vrtni uti
Irene Waats, manjši cvetovi pa pripadajo albi Pompon Blanc Parfait
Purple Splash
Hibridna muškatka Bouquet Parfait, še mlada z malimi socvetji
Cvet enkrat cvetočega ramblerja Maxim Corbon
Aloha (Kordes) je letos popravila svoj vtis, več cvetov in to zelo velikih,
ter zdi se mi da trajajo dalj časa
Caramella, sorodnica Alohi zgoraj
Zelo redka vrtnica v Evropi - Pestraja Fantazija (Ukrajina), en cvet ima in vonj me spominja na vonj borovega gozdička ob morju
Sally Holmes se razcveta, zadaj Red Balerina komaj začenja
Magic Carpet, dišeča pokrovna z primesjo lavanda barve
Galke levo, spredaj Iceberg Cl., zadaj Moonlight
Čajevka Mme.Franziska Kruger
Lepo je ujeti te trenutke na slike, ki so lep spomin v hladnih dneh in ti pogrejejo dušo.
---------------------------------------------------------------------------------
Pripis 06.06.2013 od tu naprej na novem forumu Gartlc.Nazadnje urejal/a Poezija 11 Nov 2013 23:57; skupaj popravljeno 2 krat
Pogled iz kuhinjskega okna
Gredica na desno - antične vrtnice
V ospredju Indigo
Gruss and Aachen (bela različica Irene Waats)
Prešeren je letos zelo lep. Ima ogromne cvetove. Pri meni je dve leti in se je izkazal
kot dobra in lepa vrtnica z zdravimi listi!
Letos se je razrasla burbonka Mme.Isaac Perreire, desno pa je še Louise Odier.
MIP
Paul's Himalayan Musk, še malo do vrhunca
Gredica angležinj, Jubilee Celebration in Teasing Georgia
Mary Rose
Moss - Crimson Globe
Minerva
Gabriel Noyelle in Graham Thomas levo, desno Rimosa
Gabriel Noyelle
Spredaj Rimosa, zadaj Graham Thomas
Blanc Double de Coubert
Midnight Blue
Rosa Mundi (galka Versicolor)
Eden Rose, ena izmed štirih ob vrtni uti
Irene Waats, manjši cvetovi pa pripadajo albi Pompon Blanc Parfait
Purple Splash
Hibridna muškatka Bouquet Parfait, še mlada z malimi socvetji
Cvet enkrat cvetočega ramblerja Maxim Corbon
Aloha (Kordes) je letos popravila svoj vtis, več cvetov in to zelo velikih,
ter zdi se mi da trajajo dalj časa
Caramella, sorodnica Alohi zgoraj
Zelo redka vrtnica v Evropi - Pestraja Fantazija (Ukrajina), en cvet ima in vonj me spominja na vonj borovega gozdička ob morju
Sally Holmes se razcveta, zadaj Red Balerina komaj začenja
Magic Carpet, dišeča pokrovna z primesjo lavanda barve
Galke levo, spredaj Iceberg Cl., zadaj Moonlight
Čajevka Mme.Franziska Kruger
Lepo je ujeti te trenutke na slike, ki so lep spomin v hladnih dneh in ti pogrejejo dušo.
---------------------------------------------------------------------------------
Pripis 06.06.2013 od tu naprej na novem forumu Gartlc.Nazadnje urejal/a Poezija 11 Nov 2013 23:57; skupaj popravljeno 2 krat
28.05.2013
Hvala punce, sedaj pa slikice za Rene - rambler Maxim Corbon se sicer še ni naredil do konca. Izgleda da rabi svoj čas.
Letos pozimi ga bom dobro pognojila, da bo imel moč za več cvetov, kajti ko je starejši je veliko bolj poln s cvetovi. Diši zelo prijetno, mene vonj malo spominja na vijolice.
Cvetovi so majhni, okrog 3 cm, je zelo zdrava
Hvala punce, sedaj pa slikice za Rene - rambler Maxim Corbon se sicer še ni naredil do konca. Izgleda da rabi svoj čas.
Letos pozimi ga bom dobro pognojila, da bo imel moč za več cvetov, kajti ko je starejši je veliko bolj poln s cvetovi. Diši zelo prijetno, mene vonj malo spominja na vijolice.
Cvetovi so majhni, okrog 3 cm, je zelo zdrava
Hvala Poezija, tele ljubke cvetove sem prve pogrešila na starih straneh. Zdaj sem jih našla in sem spet srečna .
Enkrat ko bom velika bo tudi moja .
Všeč mi je da si prenesla celoten rožnik. Nekaj podobnega bi tudi sama rada naredila, ker sem v sestavek dala del sebe in ta je namenjen tistim med katerimi se dobro počutim. Samo pogruntat moram še kako naj to ustvarim.
Enkrat ko bom velika bo tudi moja .
Všeč mi je da si prenesla celoten rožnik. Nekaj podobnega bi tudi sama rada naredila, ker sem v sestavek dala del sebe in ta je namenjen tistim med katerimi se dobro počutim. Samo pogruntat moram še kako naj to ustvarim.
Nekaj novih letos pri meni:
Dioressence, po opisih obljubljala višave, letos smo še v dolini - tako z izgledom kot vonjem, ki ga skoraj ni bilo zaznati. Dajem ji možnost, da bo popravila svoj vtis, ko bo starejša.
The Pilgrim, občudovala sem od vedno to Austinovo vrtnico, še bolj me je presenetia z velikostjo cveta in vonjem
Floribunda Laminuette je potomec Peace x Rumba. Nabavila sem jo zaradi žlahtnenja, naj bi bila zdrava.
Golden Celebration nabavljena iz istih razlogov, posajena na delu, kjer so rumenkasto oranžne.
Distant Drums, sladko dišeča floribunda
Stretch Johnson, hand painted rose, oz. po naše ''ročno poslikana vrtnica''. Če bi kdo rad vedel več o teh specifičnih vrtnicah - imamo posebno rubriko, katera govori o njih
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Dioressence, po opisih obljubljala višave, letos smo še v dolini - tako z izgledom kot vonjem, ki ga skoraj ni bilo zaznati. Dajem ji možnost, da bo popravila svoj vtis, ko bo starejša.
The Pilgrim, občudovala sem od vedno to Austinovo vrtnico, še bolj me je presenetia z velikostjo cveta in vonjem
Floribunda Laminuette je potomec Peace x Rumba. Nabavila sem jo zaradi žlahtnenja, naj bi bila zdrava.
Golden Celebration nabavljena iz istih razlogov, posajena na delu, kjer so rumenkasto oranžne.
Distant Drums, sladko dišeča floribunda
Stretch Johnson, hand painted rose, oz. po naše ''ročno poslikana vrtnica''. Če bi kdo rad vedel več o teh specifičnih vrtnicah - imamo posebno rubriko, katera govori o njih
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.