Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Rožnik Tivoli - Ljubljana
Moderator: Melona
Tile naši se ne znajdejo preveč. Če bi javno pozvali, naj se javijo navdušeni prostovoljci, ki bi bili pripravljeni brezplačno pomagati pri negi rožnika, sem sigurna, da bi večstotisočglava množila Ljubljančanov premogla dovolj resnih kandidatov. Že , ko pogledam okrog blokov v Šiški, kako je okolica lepo posajena in negovana in tega ne delajo hišni sveti, ampak nekateri stanovalci sami na svojo roko in svoj račun.
Pred nekaj dnevi je tudi meni uspelo čisto nenačrtovano priti v Tivoli. Imela sem kaj videti! Vrtnice so lepo negovane, moderne še niso dokončno razraščene, za dol past je pa antični del!! Ogromni grmi, puščena jim je popolnoma naravna rast, veje se prevešajo na vse strani in so v slapovih cvetja. Super je, da imajo dovolj prostora in da jih puščajo v naravnem izgledu. Redkokje je to možno videti, v drugih rožnikih jih večinoma bolj obrezujejo. Manjka le še pika na 'i' - tablice...
Hibridne muškatke v novem nasadu
Loki s potencialom..
Bujno cvetenje v antičnem delu
Čudovita Complicata
_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Hibridne muškatke v novem nasadu
Loki s potencialom..
Bujno cvetenje v antičnem delu
Čudovita Complicata
_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
No, pa spet vem nekaj novega, 1 vrtnica. Naslednjič si bom ogledala, saj sem dokaj blizu Tivolija in večkrat gremo tja na sprehod.
Včeraj sem spet vonjala Graham Thomas in Golden Celebration, pa tokrat nobena ni imela preveč izrazitega vonja. Zanimivo, da so mi pa lepo dišale nekatere v antičnem delu. Žal tudi tu ni nič označeno. Pa tako fino bi bilo doma še kaj prebrati o vrtnicah, ki ti padejo v oči.
Tale rdeča, ki je na vsaki strani loka, ki si ga tudi ti slikala, mi je tudi zanimiva. Lističi na popkih imajo na koncu temne robove, ko pa se razcvetijo teh robov ni več.
Tokrat mi je najbolj padla v oči tale lepotica:
Žal spet nič ne piše zraven, katera je.
Včeraj sem spet vonjala Graham Thomas in Golden Celebration, pa tokrat nobena ni imela preveč izrazitega vonja. Zanimivo, da so mi pa lepo dišale nekatere v antičnem delu. Žal tudi tu ni nič označeno. Pa tako fino bi bilo doma še kaj prebrati o vrtnicah, ki ti padejo v oči.
Tale rdeča, ki je na vsaki strani loka, ki si ga tudi ti slikala, mi je tudi zanimiva. Lističi na popkih imajo na koncu temne robove, ko pa se razcvetijo teh robov ni več.
Tokrat mi je najbolj padla v oči tale lepotica:
Žal spet nič ne piše zraven, katera je.
No, ena informacija več. No, jaz sem ravno včeraj, ko sem jo spet videla v živo, premišljevala, da deluje preveč grmasta za vzpenjalko. Lahko se pa motim. Ampak na slikah od lani od 1vrtnice sta ti vrtnici približno enake višine, kot letos. V enem letu bi se morala vzpenjalka, če je vzpenjalka, pa le malo bolj podaljšati.
Danes je še mene zaneslo v ta rožnik. Napasla sem si oči in nos Filifero, ti si bil samo prezgodnja lastovica, sedaj je vse lepo pokošeno in opleto. .
Vse do doma me je spremljal vonj vrtnic, pa ne tistih iz rožnika. Kar onih iz mojega cekarja, ki so do mene pripotovale iz daljnje okolice Ptuja - stara postaja, hvala! Šele potem sem videla, kakšno težo si nosila s seboj, me je cekar kar postrani vlekel.
Vse do doma me je spremljal vonj vrtnic, pa ne tistih iz rožnika. Kar onih iz mojega cekarja, ki so do mene pripotovale iz daljnje okolice Ptuja - stara postaja, hvala! Šele potem sem videla, kakšno težo si nosila s seboj, me je cekar kar postrani vlekel.