Stran 3 od 3
Objavljeno: Pe Mar 08, 2019 9:27 pm
Napisal/-a Plamenka
Ali še vedno gojite ta paradižnik? Pa kako so se vam obnesli sejani v naslednjih generacijah, ker je to hibrid? Letos se zanimam za paradižnike za sušenje in sem naletela na pohvale Tomaccia. Pri nas se dobi samo sadike, semena se pa tudi v tujini težko dobi, vsaj jaz nisem našla.
Objavljeno: So Mar 09, 2019 12:15 am
Napisal/-a figula
Mene ni posebej očaral. Glede sušenja ni bil nič posebej kompetenten
Žal semen več nimam.
Objavljeno: So Mar 09, 2019 1:24 am
Napisal/-a Plamenka
Torej je čisto običajen paradižnik. Flora Express prodaja sejane sadike Tomaccia po 4,25 evra, medtem ko so cepljene drugih sort po 3,95 evra.
Objavljeno: So Mar 09, 2019 9:48 am
Napisal/-a Danilo
Marija,
ali paradižnik za skrinjo tudi posušiš do konca ali pustiš še malo medastega? Vsako leto ga nekaj posušim, priznam pa, da še nimam "grifa", kdaj je ravno prav posušeno. Na Siciliji to rešijo elegantno, ko cele rastline izruvajo in obesijo na zrak v sušenje. Pri meni za kaj takega žal ni pogojev.
Lep pozdrav
Objavljeno: So Mar 09, 2019 6:50 pm
Napisal/-a MARIJAV
Tudi za v skrinjo ga posušim enako, kot tistega, ki ga hranim v kozarcu - torej mora biti suh toliko, da v kozarcu ne zaplesni. Sem pa lani suhega dala v oljčno olje in v hladilnik, pa se moram kar po prstih tepsti, da ga ne zmažem, tako je dober,a sem žal naredila le en kozarec, zdaj pa delam z njim kot z zdravilom _________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Sr Jul 17, 2019 4:56 pm
Napisal/-a Plamenka
To so prvi plodovi iz sadike iz Juglansovih semen. So sladki z debelejšo kožico in se mi zdijo zelo primerni za sušenje, seveda ko bo toliko paradižnikov, da ne bomo vsakega sproti pojedli.