Stran 3 od 4
Objavljeno: Če Sep 05, 2013 2:17 pm
Napisal/-a bobolino
Tako tista od Doli, kot od Vode, sta prekrasni!
Metuljc, je še kaj sadik?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: Pe Sep 06, 2013 1:46 pm
Napisal/-a greeny
Tudi jaz bi prosil za semena. Od tiste zvalovane .
Objavljeno: Pe Sep 06, 2013 1:52 pm
Napisal/-a metuljc
Sadik zdaj ni, ker je enoletnica, čez kak mesec bodo semena ali spomladi samosevne sadike. Imam samo kodrasto rdečo (obstaja tudi zelena).
Objavljeno: Ne Avg 23, 2015 8:53 am
Napisal/-a muha
Letošnja vročina in suša sta jo malo matrali, a si je dobro opomogla:
Seme sem pred leti dobila od metuljc, od takrat se mi zaseje sama in jo spomladi le redčim.
Objavljeno: Ne Avg 23, 2015 10:49 am
Napisal/-a orhy
Jaz sem jo letos posejala pa mi ni kalila. Najbrž je bilo seme že prestaro._________________
Objavljeno: Ne Avg 23, 2015 11:35 am
Napisal/-a muha
Spomni me jeseni, ga boš takrat dobila in takoj posejala - recimo kot "zimsko sejanje".
Objavljeno: Po Avg 24, 2015 10:16 am
Napisal/-a Tiana
Ali jo je kdo že uporabljal v kuhunji, ali jo imate samo v dekorativne namene?
Na mojem kupu jo je kar nekaj zahvaljujoč Muhi in Metuljc, pa bi jo posušila ali fermentirala ali kako drugače shranila če le ne bi to bilo nepotrebno delo in pozimi ne bi kaj imela potem početi z njo.
Objavljeno: Po Avg 24, 2015 10:33 am
Napisal/-a orhy
muhica hvala _________________
Objavljeno: Po Avg 24, 2015 11:38 am
Napisal/-a figula
Tiana, perillo lahko uporabljaš v kuhinji kot baziliko. Lahko iz nje tudi kuhaš čaj, ima nekaj zdravilnih lastnosti.
Objavljeno: Po Avg 24, 2015 11:54 am
Napisal/-a juglans
.... pa tudi hudo divji okus. (po mojem mnenju)
Drugače pa se iz nje pripravlja tudi ene vrste kim chi. Če uspem ga pripravim eno manjšo količinico, ker me zanima kako to zgleda. Se mi zdi da .
Čaji so pa, ... kako bi rekel, ... proti alergijam, ali nekaj takšnega. (alergije so ziher v igri, "proti" pa menda tudi, ker obratno bi bilo čudno, a ne )