Stran 21 od 23

Objavljeno: Po Sep 16, 2013 11:26 am
Napisal/-a Aye-Aye
Me zanima, v kolikor ste že kaj odpirali bokaši iz zadnje delavnice, kako ste kaj zadovoljni z njim ? Pa tudi, če imate do zgodnje pomladi zadosti bokašija ali bi želeli vajo ponoviti še v zdaj enkrat v kratkem, čeprav se mi zdi da trenutno tako ali tako bokaši rabimo samo za organko ali kompost, za kje drugje zunaj pa bo tako kmalu premrzlo. Wink

Objavljeno: Po Sep 16, 2013 11:35 am
Napisal/-a Plamenka
Jaz sem nekje menda že napisala, da sem zelo zadovoljna z njim. Če bo delavnica, bi bila interesent.

Objavljeno: Po Sep 16, 2013 12:47 pm
Napisal/-a muha
Z veseljem bi vzela dodatnih 10 kg, da bo rezerva za zgodnjo pomlad. Saj originalno pakiran lahko toliko počaka, a ne?

Eno možnost shranjevanja imam na stalnih cca 16 - 18 °C, drugo pa v "kevdru", kjer pozimi temperatura pade na + 2 ali 3 °C, spomladi pa spet počasi narašča. A-A, katera od teh dveh variant se ti zdi mikroorganizmom bolj ustrezna?

Objavljeno: Po Sep 16, 2013 4:14 pm
Napisal/-a Aye-Aye
Predlagam, da če rabite za zgodnjo pomlad takrat naredimo novo, drugače pa če vas bo dosti lahko tudi sedaj, samo ne vem kdaj, zdaj je bolj gužva tudi pri meni.

muha, bolje je da tam kjer hraniš mikroorganizme, ne pade temperatura pod 8-10 °C, lahko pa probaš in imamo potem na pomlad eno izkušnjo več, kako v takem primeru delujejo, oziroma ali se prebudijo iz zimskega spanja Wink

Objavljeno: Po Sep 16, 2013 4:17 pm
Napisal/-a Plamenka
Mi smo imeli spravljeno v kleti, ne vem na koliko stopinjah, pa se je obdržal do naslednje delavnice.

Če boš našla čas, A-A in če bomo imeli jesensko delavnico, bi jaz tudi vzela ene 10kg.

Objavljeno: Po Sep 16, 2013 5:30 pm
Napisal/-a Optimist
Jaz sem na kupljenem...
Rabu bi 15 do 20kg
lp_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....

Objavljeno: Po Sep 16, 2013 5:33 pm
Napisal/-a muha
Aye-Aye je napisal/a:
Predlagam, da če rabite za zgodnjo pomlad takrat naredimo novo, drugače pa če vas bo dosti lahko tudi sedaj, samo ne vem kdaj, zdaj je bolj gužva tudi pri meni.

muha, bolje je da tam kjer hraniš mikroorganizme, ne pade temperatura pod 8-10 °C, lahko pa probaš in imamo potem na pomlad eno izkušnjo več, kako v takem primeru delujejo, oziroma ali se prebudijo iz zimskega spanja Wink


Mi je kar malo škoda probe, zato bo šel preostanek raje kar v klet. Za sušenje letos najprej nisem našla časa, potem pa ne primernega vremena.

Objavljeno: Po Sep 16, 2013 8:08 pm
Napisal/-a metuljc
Mislim, da z moikrooganizmi pri temperaturah nad 0 st.C ne more biti nič narobe, bodo pač počasi delovali in se ob povišanju temperature spet bolj aktivirali. Ni logike v tem, da jih sušenje ne uniči, temperature nad 0 pa bi jih. Vsaj, kolikor vem o mikrobih, ki sicer živijo pri neekstremnih temperaturah.

Objavljeno: Po Sep 16, 2013 11:56 pm
Napisal/-a tjesih
Tudi jaz bi ga rabila vsaj 3 kg. Ali ga kdo proda, če ne bo jesenske delavnice na srečanju?

Objavljeno: So Sep 06, 2014 12:16 pm
Napisal/-a JOHNNY
oprostite ker ne spremljam skozi te teme.tudi jaz bi prišel na delavnico in to mešal. drugače pa bi kupil. karkoli bo me prosim kontaktirajte. pa še nekaj koliko pa pride en kg ali pa kaj vse moram prinesti plačati ?
sem pač nevednež rad bi se pa podučil hvala