Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Voluhar

Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Saj ne bom rekel, da naš maček vse polovi. Ampak v zadnjih 10-ih dnevih se je dvakrat hvalil, da mu je uspelo in mastil z ulovom.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

muha je napisal/a:
Najboljši model od vseh možnih.

Žal je med njimi veliko "fake" modelov, ki samo na zunaj izgledajo enako, "software" imajo pa naravnan na hrano iz posode in zapeček. Wink Laughing

Nekje sem zasledil, da s sterilizacijo mačk oz. kastracijo mačkonov, njihov nagon po lovu zelo upade. Pogojeno naj bi bilo s hormoni. Ker je njihov razmnoževalni potencial uničen, tudi ni v njih več potrebe po skrbi za mladiče, oz. za reproduktivno kondicijo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

elstar je napisal/a:
muha je napisal/a:

Žal je med njimi veliko "fake" modelov, ki samo na zunaj izgledajo enako, "software" imajo pa naravnan na hrano iz posode in zapeček. Wink Laughing

Nekje sem zasledil, da s sterilizacijo mačk oz. kastracijo mačkonov, njihov nagon po lovu zelo upade. Pogojeno naj bi bilo s hormoni. Ker je njihov razmnoževalni potencial uničen, tudi ni v njih več potrebe po skrbi za mladiče, oz. za reproduktivno kondicijo.

Ne vem, no. Pri dveh sosedih iamjo skupaj 3 mačke, obeh spolov, kastrirane/sterilizirane, pa je redek trenutek, da vsaj katerga od njih ne vidiš na travniku med lovom. Tudi našo parcelo imajo pod nadzorom. Morda imamo samo srečo, da so ti mačoni taki. Embarassed
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

elstar je napisal/a:

V tem je gotovo precej logike. Bolj od blizu sem poznal dva psa, ki sta bila sterilizirana (samica in samec). Drastična sprememba značaja živali po posegu.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

elstar je napisal/a:
muha je napisal/a:

Mi imamo sterilizirano mačko, pa kljub vsemu lovi nadpovprečno. Vsak dan prinese na vhod, min. 1 glodalca, ampak jim ni kos, ker jih je na stotine._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

muha je napisal/a:

Super napisano. Sem se nasmejal do solz._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

turnogo je napisal/a:
elstar je napisal/a:
muha je napisal/a:

Mi imamo sterilizirano mačko, pa kljub vsemu lovi nadpovprečno. Vsak dan prinese na vhod, min. 1 glodalca, ampak jim ni kos, ker jih je na stotine.

Pomemben dejavnik, ki gotovo vpliva na vedenje živali po omenjenem posegu je starost. Kasneje kot se poseg opravi, več prvotnega nagonskega vedenja ostaja v živali. Seveda, je pa vse relativno in so možne izjeme v obe smeri.
JernejZ

Odgovor Napisal/-a JernejZ »

Včeraj sem prvič uporabil Supercat voluharico in danes že en 15 cm dolg voluhar manj (ga ubije v trenutku, ni treba dajat vabe, enostavna namestitev). Sem navdušen!
Lad20

Odgovor Napisal/-a Lad20 »

A se pri nas da dobiti kakšne nekemične pripravke za zatiranje voluharjev ? Našel sem samo eno podjetje, ki izdelujejo to, vendar nisem našel preprodajalcev v EU(proizvajalec je iz ZDA). Kot aktivna sestavina se uporablja predvsem koruzni gluten in sol. Na voluharja delujejo tako, da ga "dehidrirajo", tako da umre zaradi dehidracije.

Izdelek ni nevaren za ostale živali/ljudi, je biorazgradljiv...
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Če je vrt "ograjen" s česnom okoli in okoli, z voluharjem problema ni, nobenega. Dva vrtova, oba brez voluharja - "ograjica" ga odvrača...
Tudi s česnom ni problema, ga je dovolj za vse želje in potrebe.

Razmišljam pa o zaščiti proti srnam. So kar lačne...
Odgovori