To je solata, ena od romanskih. ima malo trše hrustljave liste in dobro prenaša vročino. Primerna je za obtrgovanje zunanjih listov. Notranje liste pustimo._________________CARPE DIEM
Srne so mi pojedle vse srčke zelenih solat. Pa edino solato nisem imela pokrito z mrežo - prav mi naj bo!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
To je solata, ena od romanskih. ima malo trše hrustljave liste in dobro prenaša vročino.
Pri meni žal ne. Kar nekaj jih je začelo siliti kvišku. Ko sem jo čistila, je bila že malo mlečna, posledično je pogrenila. Ampak glede na to, da smo že v poletju, ni slabo _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tudi letos sem na teraso, v cvetlična korita nasadila solato. Večinoma Gentile, nekaj tudi Nansen. Vse je pokrito s platičnimi pokrovi. Seveda ob teh temperaturah pokrovov še ne zapiram.
Nekaj kupljenih solat sem sadila prej. Tem zdaj obtrgujem zunanje liste in jih redno jemo. Izgledajo takole:
Večino pa sem sejala v drugi polovici avgusta in v korita presadila sredi septembra. Te zdaj dobro napredujejo in bodo služile svojemu namenu celo pomlad, tja do maja (vsaj tako je bilo lani). Še slikica:
Sem zelooo zadovoljna._________________naredimo svet lepši
Kaj pa strune? Na drugi sliki mislim, da so bili na delu polži... Takole od daleč se mi zdi, da je solata tudi posajena malo pregloboko - so srčki preveč pri tleh. Zato je možno tudi gnitje, posebno v temle vremenu._________________naredimo svet lepši
Strune naredijo luknje v solato iz zemlje, da potem uveni in zgnije.
ali mislite, da bo zimska solata preživela, ker je zelo velika? Toplo vreme povzroča rast, ki bi morala biti spomladi. Ilenio obtrgujem, za to me ne skrbi. Marija hoče delati že glave, jo samo redčim. Canasta je tudi velika za april.
če bi bila vedež, bi jo sejala šele sredi oktobra. Tako sem jo pa kot vedno, konec avgusta (če jo kasneje, ni bilo prejšnja leta kaj prida) in začetek septembra._________________Lp, Živa