Česen 2019

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bravo, Copatka. No, pa ga bo nekaj za tvoje piščance, kaj?_________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Bo, ja, Brbr! Very Happy Pa za blagovno menjavo s sosedi tudi Wink . Dobro, da nama je uspelo s česnom in čebulo včeraj, a ne? Malo hladu sem pošiljala proti tebi, pa ne vem, če je kaj zaleglo Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

copatka je napisal/a:
... tudi pojedel jih ni moj prijatelj voluhar ...

Eh, saj, to je! Prijatelj ti mora biti!
(mi pa vsi besni nanj... )
GarlicAtlas

Odgovor Napisal/-a GarlicAtlas »

Pridelujete lokalno ali avtohtono sorto česna? Pošljite nam fotografijo in informacije o njej.

V zadovoljstvo nam bo, če nam boste poslali nekaj strokov, čebulic ali zračnih čebulic za našo Semensko in rastlinsko banko. Razmnožili jih bomo in podelili med druge navdušence nad česnom.
Nazadnje urejal/a GarlicAtlas 28 Jul 2019 21:09; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

GarlicAtlas je napisal/a:
. Razmnožili jih bomo in podelili med druge navdušence nad česnom.

Zanimiva gesta, a me je zmotilo, da iščete (domnevno brezplačne) donacije, semenski material pa prodajate. Confused

PS: še nekaj čudnega mi je padlo v oči. V želji, da bi dobila več informacij, sem , ne da bi izpolnila predlagani obrazec, kliknila na Registriraj se. Dobila sem odgovor Vaš elektronski naslov se že nahaja v naši bazi. Mi lahko razložite, kako je to mogoče, če vam ga nisem nikoli zaupala.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kot vidim si izničil popravek in opombo administratorja TwityPity. Na moje vprašanje pa še vedno nisi odgovoril.

Imam dodatno vprašanje: Kdo bdi nad čistostjo sort v vaši ponudbi? Nam lahko kaj več napišete o tem, kako skrbite, da se sorte ne pomešajo in kje pridelujete česen, tako za seme, kot za prodajo?

Zadeva mi ne deluje resno, zato sem link tokrat odstranila jaz. Budno bom spremljala, če se bo pojavil nazaj. Brezimnim internetnim ponudnikom v tako resni stvari, kot so sorte, res ne gre zaupati.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Kaže, da je velika koncentracija česna lahko tudi nevarna... https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/streljanje-na-festivalu-cesna-stirje-mrtvi-najmanj-11-ranjenih/495610
(mogoče so pa le ljudje krivi... )
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Česen Anka semeni Amarant, in je že vpisan na sortno listo avtohtonih slovenskih sort. Pri njih so konec poletja naprodaj vse semenske oblike tega česna..._________________naredimo svet lepši
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

kot zanimivost. leto ali dve nazaj sem očitno na kompost vrgel celo česnovo glavo. danes sem razkopaval kompost do dna, bodisi je česen tako močan biocid ali pa je bil tako škropljen, da še do danes ni razpadel..._________________NM
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Danes sem pobrala še štiri česne, ki sem jih pustila, da dozorijo zračne čebulice. Kaj naj pravzaprav zdaj naredim z njimi? Jih dam narazen, da se posušijo, ali pustim kar takole? Sem že malo pozabila izpred par let, ko sem nazadnje imela zračne čebulice Rolling Eyes

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori