Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2020

Odgovori
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Usoda semen je odvisna od prenašanja skovilov in osebnih preferenc. Osebno imam raje mlet čili brez semen, sploh kot posip oziroma začimbo v hrani.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hej, hvala. Sem podobnega mnenja, sem lani zadevo ločeval. Ampak, skovili so mi potem "manjkali"...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mi meljemo s semeni vred. Ne zmeljemo pa vseh naenkrat, ampak postopoma, kadar jih potrebujemo, da se ne razdišijo..._________________naredimo svet lepši
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

MFranc, danes sem prepikiral tvoje paprike, so drugačne, niske rasti, nekaj posebnega, kako se imenujejo?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pep, en list nazaj moraš obrniti Wink .

mfranc je napisal/a:
Čedalje bolj mi je všeč tale oranžna Corno di Toro Orange. Zelo rodna, do preko 20 cm dolga, pa celo malo skovilov ima (približno 20% jalapena), ampak različno, od 0 do 1000 skovilov.
Ravno toliko da malo popraska po grlu.

https://www.caribbeangardenseed.com/products/copy-of-manganji-pepper-seeds-japanese-speciality-pepper-organic-mild-flavored

Letos imam štiri grme, čeprav je prostora zelo malo. Je res bolj kompaktna._________________mfranc
Odgovori