Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Oldi, jaz si ga z veseljem pridem nabrat manjšo količino, samo še pozdraviti se moram. Sem še vsa vrtoglava od viroze 😕_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Oldi je napisal/a:
Če kdo hoče bavarski kiwi, v neomejenih količinah, naslov Velesovo 52

Bi ga prišel nabirati, pa je tole verjetno šala. Laughing
Pa tudi daleč je, ... recimo.

Vendar interesenti bodo, brez skrbi.

Me pa zanima koliko ga imate posajenega, da ga je toliko? (v metrih pergole)
In koliko je star?
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Pri tleh je debel prek 10cm, star pa pojma nimam, 20 let, morda več.

Nobena šala ni.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A ne, Juglans, je težko verjeti takile ponudbi od Gorenjca._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

lpmami je napisal/a:
A ne, Juglans, je težko verjeti takile ponudbi od Gorenjca.

... ja res je, Laughing ampak šalo na stran.

Hočem reči, zadevščina je (vsaj meni) nebeško dobra in se splača odzvati na ponudbo.

Spomladi ga bom nekaj posadil, pa ne vem čemu naj sledim. Razumu ali srcu?
Mislim pri količini - številu "bavark".
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Naš je bil posajen skupaj z eno vzpenjalko za senco na dvorišču in hiši, vzpenjalko smo kmalu odstranili, kiwi pa je sčasoma postal s svojimi plodovi prenadležen. Če bi ga redno redčili bi morda šlo. Perja sicer že ni toliko, kot je odpadlih plodov in ko ga pohodiš, je pacasto. Imamo pa še dva za hišo, kjer ni nobenega dela z njima.
Pergola je bila trikotna, s stranicami cca 7m, vsa nabito polna zelenja. Poleg sence je najbolje cvetenje, ko je čebel noro veliko.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Tako, pri nas smo danes obrali kivi - prvič je rodil. Komadov je 34 in sem prav ponosna. Pet sem jih takoj dala med jabolka.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

Oldi,
hvala lepa za obilno bero bavarskega kiwija.
Vnuki so navdušeni. Tudi sam imam posajenega (Issai); lansko leto je imel par plodov, letos pa ga je spomladanska zmrzal polno udarila. Sedaj sem vsaj videl, kaj bom dobil čez par let. Meni je fino sladek, čeprav mi je malo razžrl jezik, podobno kot pa ananas.
Bom spet moral čakati nekaj let na svojega; nepoškodovan mi je ostal le štrcelj, ki pa se je čez poletje lepo obrasel.

Škoda, da ga drugo leto ne boš več imel - res je bil impozanten; steblo, ki je še ostalo, je debelejše kot pri moji brajdi(trta), ki je stara 45 let. Sem potaknil par vejic, morda se kakšna celo prime. Sicer se pa priporočam za kakšen poganjek od "hčerke" tega kiwija, drugo leto.

Sem izkoristil priliko - servis za avto na Praprotni polici, potem pa v Velesovo na vele-kiwi.
kardan72

Odgovor Napisal/-a kardan72 »

Pozdravljeni,
sem nov na forumu in prosim za nasvet.
Imam kivi sorte Jenny, ki je letos sicer dobro obrodil, samo plodovi so majhni (dolžine 25-35mm), pa me zanima kaj bi to lahko bilo. Poleti so mu upadli listi, kot bi se sušil, nato si je zopet opomogel.
Za vsak odgovor vam bom hvaležen.
Lp
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Drobni plodovi je lastnost samooplodne sorte Jenny.
Odgovori