Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Malina - Rubus idaeus

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Mislim, da je pri vsem sadju tako, da vodoravnost "sili" k cvetu in plodu.
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Hvala za odgovor, se popolnoma strinjam. Bom drugo leto poskusil del nasada gojiti bolj vodoravno kot na primer brajdo._________________kar zraste pač zraste
GregaS

Odgovor Napisal/-a GregaS »

Pozdravljeni!

Lani sem presadil stare sadike malin ob škarpo, kjer že veselo pobiram prve plodove.... ;) ....ko sem prebiral to temo, sem ugotovil, da obstaja en kup (vsaj zame;)) "eksotičnih" vrst malin... Se tudi pri teh pojavljajo "mladike" ob starih? ....jih ima kdo kaj odveč in bi mi jih bil za simbolično ceno prodati par, da poizkusimo še te rumene, pa črne.....

LP!
Grega
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Seveda stalno rastejo nove.

Če boš kdaj v Prekmurju v naslednjih mesecih, se oglasi in izkopljeva kakšne viške. Trenutno so viški pri Autumn bliss, če prideš jeseni, pa bodo predvidoma na voljo od taiste AB + še treh drugih prav tako večkrat rodnih sort. Med prostovoljčki se bržkone najde tudi kakšen rumen, črnih pa žal nimam.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Kweli, sajene sredi maja. "Malo" pretiraval pri gostoti, ker pridejo pač take nebogljene in si misliš, bohvedi kolko se jih bo prijelo... Potem se primejo čisto vse in zgledajo kot greda krompirja Smile

robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

crtj je napisal/a:
Kweli, sajene sredi maja. "Malo" pretiraval pri gostoti, ker pridejo pač take nebogljene in si misliš, bohvedi kolko se jih bo prijelo... Potem se primejo čisto vse in zgledajo kot greda krompirja Smile

To se je zgodilo meni s Polko.
Čisto vsaka se je prijela. Sadil sem jih sredi maja, danes že imajo nove rozge in res zgleda kot kaka vrsta krompirja ali nizkega fižola!
Nazadnje urejal/a robi14 19 Jun 2017 23:16; skupaj popravljeno 1 krat
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Lepo, kaj lepo, krasno zgledajo, o, to bo plodov, njami....( te bo takrat potrebno obiskati, ker ne boš zmogel vsega sam....)

Lepo bodi, Mil
robi14

Zdravo,
ima mogoče kdo izkušenj s sorto Himbo Top?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

S plodovi je v bistvu zelo na kratko, ker se pozna suša. Ko je bila prva runda nad 30 C že v juniju, sem malo zaspal in so se čisto ustavile. Zdaj jim dajem umetno dihanje, pa mislim, da še bo kaj iz njih.

No, ampak prišel sem povedati nekaj drugega...

POZOR HUD SKONTO

Kalia ima poletno pospravljanje, kar pomeni kupe rastlin po 1 EUR. Konkretna sestava je stvar posameznega centra in v MS so na kupu maline Black jewel. Sem jih že pobral 10. Kogar zanima, preverite najbližje sebi, kaj so dali na voljo, morda se posreči.
robi14

Črt, si to govoril za Himbo?
Odgovori