Ukinitev brezplačnih forumov
-
- Kraj: Rimske Toplice
Re: Ukinitev brezplačnih forumov
Zakaj ne gre s telefona, jaz sem jo.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
-
- Kraj: Občina D.Toplice
Najlazji nacin je opisan na zavihku Priponke: le povleces jo v okence. Res enostavno, ne?
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
A tudi, če je slika večja od 4 MiB, telefon pa nima funkcije za zmanjševanje slik? Res bi rada poznala ta čisto enostavni način.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
lpmami: imaš res tudi na telefonu tako velike slike? Če je čez 4 MB, ne bo šlo. Ima crtj prav, prevelike slike bi prehitro zapolnile razpoložljive kapacitete. Nalaganje iz g-maila je pa precej mukotrpno delo, ker jo moraš najprej shraniti na PC, kar je včasih kar zoprno delo, potem jo šele lahko pripraviš za lepljenje semle.
-
Evo me, Muha, hvala.
- Peter
- Kraj: Lucija
crtj
Hvala za povečanje.
Vseeno mislim, da 2MB fotografije so več kot dovolj za forum. Zato sem vprašal ali res ni mogoče, da bi forum sam avtomatsko zmanjšal fotografije na 2MB?
Sem poskusil iz telefona in sedaj mi napiše: HTTP napaka
A veš kaj je to?
Slika je JPEG, 2,2MB
Če isto poberem iz Google photo, ki avtomatično zmanjša slike , v prenosnik pa dobim 1,43MB, jpg datoteko.
Tudi to sem poskusil naložiti iz prenosnika na forum in mi spet napiše: HTTP napaka.
Lahko pomagaš?
Hvala za povečanje.
Vseeno mislim, da 2MB fotografije so več kot dovolj za forum. Zato sem vprašal ali res ni mogoče, da bi forum sam avtomatsko zmanjšal fotografije na 2MB?
Sem poskusil iz telefona in sedaj mi napiše: HTTP napaka
A veš kaj je to?
Slika je JPEG, 2,2MB
Če isto poberem iz Google photo, ki avtomatično zmanjša slike , v prenosnik pa dobim 1,43MB, jpg datoteko.
Tudi to sem poskusil naložiti iz prenosnika na forum in mi spet napiše: HTTP napaka.
Lahko pomagaš?
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Iščem recepte likerjev. Dobim seznam, ki nima povezav na posamezne likerje.
Klik na tole povezavo
"Recepti likerjev iz emaila
"Podrobni recepti likerjev in njihova priprava" klik"
pa javi napako.
Sedaj pa ne vem, sem kaj zgrešila ali res (še) ne dela?
Klik na tole povezavo
"Recepti likerjev iz emaila
"Podrobni recepti likerjev in njihova priprava" klik"
pa javi napako.
Sedaj pa ne vem, sem kaj zgrešila ali res (še) ne dela?
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Več ne dela, je pravilno. Svojčas je očitno bilo na voljo, sedaj pa ni več. To je kar pogost pojav pri starih linkih, ker vsebine medtem lahko že izginejo ali jih premaknejo kam drugam. Nima veze s prenosom foruma, isto je na prejšnjem.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Peter, žal ni mogoče samo na podlagi teksta "HTTP napaka" ugotoviti, kakšna točno napaka bi to bila in predvsem, kje v verigi od slike na tvojem telefonu - tvojega brskalnika na telefonu - tvoje vložitve slike prek njega - delovanja povezave - sprejema na strežniku - obdelave na strežniku - se ta napaka pojavlja.
Mogoče mi lahko pošlješ to sliko in poskusim še jaz. Pošlji mi na dergan@gmail.com (na naslovih znotraj dergan.net sem si nastavil omejitve velikosti, razlogi so kot v spodnjih odstavkih.)
Imam sicer eno idejo, kaj bi lahko pomagalo, in sem izvedel ta poseg na ravni nastavitev jezika (PHP), v katerem teče forumski softver (phpBB), tako da so po moje dobre šanse, da bo zdaj šlo, poskusi.
Kar se tiče tega, da bi forumski softver sam poskrbel za manjšanje slik - svojčas je obstajala razširitev na to temo, vendar je že 5 let nihče ne vzdržuje. Če ti po posegu zgoraj ne bo šlo in če se pojavi priložnost v obliki precej prostega časa, bom pogledal, ali bi se dalo kaj nadaljevati z njo.
Mogoče mi lahko pošlješ to sliko in poskusim še jaz. Pošlji mi na dergan@gmail.com (na naslovih znotraj dergan.net sem si nastavil omejitve velikosti, razlogi so kot v spodnjih odstavkih.)
Imam sicer eno idejo, kaj bi lahko pomagalo, in sem izvedel ta poseg na ravni nastavitev jezika (PHP), v katerem teče forumski softver (phpBB), tako da so po moje dobre šanse, da bo zdaj šlo, poskusi.
Kar se tiče tega, da bi forumski softver sam poskrbel za manjšanje slik - svojčas je obstajala razširitev na to temo, vendar je že 5 let nihče ne vzdržuje. Če ti po posegu zgoraj ne bo šlo in če se pojavi priložnost v obliki precej prostega časa, bom pogledal, ali bi se dalo kaj nadaljevati z njo.