Stran 21 od 31
Objavljeno: Po Maj 28, 2018 10:50 pm
Napisal/-a mravlja
Enkrat nekaj bo...
... ampak tej je rok trajanja že potekel .
Objavljeno: Po Maj 28, 2018 11:01 pm
Napisal/-a muha
Čez kake 14 dni verjetno.
Objavljeno: To Maj 29, 2018 12:32 pm
Napisal/-a Ivčk
Ah,ne,tole bo v roku parih dni začelo masovno zoreti,verjemi!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Pe Jun 08, 2018 12:30 pm
Napisal/-a crtj
Objavljeno: Pe Jun 08, 2018 12:55 pm
Napisal/-a Andrej Banko
A bo šlo v šnopc ?
Objavljeno: Pe Jun 08, 2018 2:50 pm
Napisal/-a crtj
Ne, ker pride bljak oziroma samo za redke ljubitelje.... Izredno se izrazi marcipanski okus od pešk in zasenči vse ostalo. Hrušica je predvsem za svežo porabo. Verjetno bi tudi sok šel v redu, če se ne pešta, temveč dela na pari. Če uspem pobrati še nekaj kil, poskusim.
Letos je vmes nekaj plesnivih, kar pripisujem za te konce nenavadno visoki vlažnosti. Je treba malo paziti pri potapljanju v skledo, ker že ena taka pusti kar zoprn okus.
Objavljeno: Pe Jun 08, 2018 8:59 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Jaz sem ta teden poskusil svoje ( alnifolia ). Hja, sama sladkoba in marcipan ... bo za pojest, ampak nekako sem pričakoval (pre)več.
Prav tako sem te dni, na srečanju, poskusil lamarickii in me je precej bolj prepričala.
No, saj bom tudi plodove le-te kmalu imel tudi sam. Naslednje leto bo zagotovo prvič obrodila.
Objavljeno: Pe Jun 08, 2018 9:17 pm
Napisal/-a crtj
Ne čakaj, da so 100% zrele, pojej jih, ko je še malo rdečkasto (vendar že mehko). Takrat je najlepše ravnotežje sočnost - sladko - kislo. Tako kot vidiš pri meni na sliki zelo različne odtenke.
Isti štos kot vinogradniške breskve, ne smeš jih čakati do konca.
Objavljeno: Po Jun 11, 2018 2:57 pm
Napisal/-a malcek
Letos sem končno dočakal prvih par lamarkic. Zelo zadovoljen
Objavljeno: So Avg 04, 2018 10:45 pm
Napisal/-a figula
Moji šmarni hrušici znova cvetita
Ena na polno, druga bolj sramežljivo.